Pastinak

Pastinak stammer fra Sydeuropa, hvor den har været dyrket i tusinder af år. Pastinak har en sød smag og kan tilnærmelsesvis minde om selleri med dens milde og nøddeagtige smag. Den kan spises rå, kogt, dampet, bagt i gryderetter og i supper.


Ernæringsanprisninger

Du må skrive følgende om pastinak

 

Kilde til


Højt indhold af


  • Vitamin E 
  • Folat
  • Folat 
  • Fibre
  • Fibre
  • Kalium
  • Kalium
 
  • Mangan
 
  • Niacin
 

 

Læs mere om ernæringsanprisninger.

 

Sundhedsanprisninger

Pastinak gavner immunsystemet, knoglerne og muskelfunktionen. 

 

 

Folat

  • Bidrager til immunsystemets normale funktion

Kalium

  • Bidrager til en normal muskelfunktion
  • Bidrager til at vedligeholde et normalt blodtryk

Mangan

  • Bidrager til at vedligeholde normale knogler

Niacin

  • Bidrager til at mindske træthed og udmattelse

 

Hent ark med udsagn som må bruges i forbindelse med sundhedsanprisninger 

 

 

Øvrige anprisninger

Produceret eller dyrket uden brug af plantebeskyttelse

Der findes regler for hvad man må anprise i forhold til om grøntsagen er produceret eller dyrket uden brug af plantebeskyttelse.

Læs mere her.

 

Lokalt produceret

Er grøntsagen lokalt produceret og hvornår må man sige at noget er lokalt produceret?

Læs mere her.  

 

Dansk

Der findes regler for hvornår man må anprise at en grøntsag er dansk.

Læs mere her.

 

Dyrket ved brug af biologisk bekæmpelse

Der findes regler for hvornår man må anprise at en grøntsag er dyrket ved brug af biologisk bekæmpelse.

Læs mere her.


Vil du vide mere?

Opskrifter med pastinak