Spidskål

Spidskål har en kegleformet facon, som navnet også indikerer, og har et løsere bladhoved end mange andre kålsorter. Spidskål er sød og mild i smagen og kan spises både som rå og tilberedt. Spidskål kan dampes, blancheres, lynsteges, farseres eller braiseres.


Ernæringsanprisninger

Du må skrive følgende om spidskål

 

Kilde til


Højt indhold af


  • Vitamin C
  • Vitamin C
  • Vitamin K
  • Vitamin K
  • Folat
  • Folat 
  • Fibre
  • Fibre

 

Læs mere om ernæringsanprisninger.

 

Sundhedsanprisninger

Spidskål gavner både blodkar, knogler, brusk, tandkød og tænder samt immunsystemets normale funktion.  

 

 

Vitamin C 

  • Bidrager til nervesystemets normale funktion
  • Bidrager til normal dannelse af kollagen, der har betydning for normalt fungerende blodkar, knogler, brusk, tandkød, hud og tænder

Vitamin K 

  • Bidrager til at vedligeholde normale knogler

Folat

  • Bidrager til immunsystemets normale funktion

Hent ark med udsagn som må bruges i forbindelse med sundhedsanprisninger 

 

 

Øvrige anprisninger

Produceret eller dyrket uden brug af plantebeskyttelse

Der findes regler for hvad man må anprise i forhold til om grøntsagen er produceret eller dyrket uden brug af plantebeskyttelse.

Læs mere her.

 

Lokalt produceret

Er grøntsagen lokalt produceret og hvornår må man sige at noget er lokalt produceret?

Læs mere her.

 

Dansk

Der findes regler for hvornår man må anprise at en grøntsag er dansk.

Læs mere her.

 

Dyrket ved brug af biologisk bekæmpelse

Der findes regler for hvornår man må anprise at en grøntsag er dyrket ved brug af biologisk bekæmpelse.

Læs mere her.


Vil du vide mere?

Opskrifter med spidskål