Hvad smager dine grøntsager af?
Vil du gerne sætte flere ord på grøntsagerne i dit sortiment? Eller savner du inspiration til grøntsager her i den kolde tid? Landbrug & Fødevarers guide ’Grønt & Gastronomi’ hjælper dig på vej.

Guide gør dig til ekspert på den grønne sager
I guiden ’Grønt & gastronomi’ har vi allieret os med gartnere, sensorikere og kokke, der hver kommer med deres bud på grøntsager og sorter, der kan noget særligt. På marken, på hylderne og i køkkenet.
Sæt ord på smagen – smagshjul hjælper dig på vej
Grøntsager leder ikke kun sanserne i retning af grøntsager. Luk øjnene og smag efter. Måske du smager mere? Det gør Lisbeth Ankersen fra InnovaConsult. Hun er sensoriker og supersmager og takket være Salling Group har hun smagt sig gennem 600 sorter fra frugternes og grøntsagernes verden.
Start inderst i smagshjulet og bevæg dig udad. Smager palmekålen af hasselnød? Leder kartoflen tanken hen på trøffel? God fornøjelse.

Projektet er støttet af Fonden for økologisk landbrug

Grøntsager der kan noget ekstra
Vil du sætte ekstra turbo på grøntsagerne i butik eller i køkken? Vi har undersøgt, hvilke grøntsager der har et ekstra gear, når det gælder umami-smag og mæthedsfølelse.

Grønne Proteiner
De grønne proteiner er et hjertebarn for os. Sammen med resten af værdikæden vil vi styrke produktionen af plantebaseret protein i Danmark.

En fremtid med bælgfrugter
Vi skal spise flere bælgfrugter i fremtiden, men statistisk set har både forbrugere og madprofessionelle svært ved at blive kloge på, hvordan bælgfrugter skal håndteres og tilberedes for at skabe smag. Derfor skal en ny kampagne fra Landbrug & Fødevarer vise fagfolk og forbrugere, at det er nemmere end man tror at lave mad med bælgfrugter.

Planterne kommer
Læs mere om, hvordan du som aftager i foodservice kommer godt i gang med dit økologiske, grønne samarbejde med producenter i dit område.

Vejen til mersalg af frugt og grønt
Når vi køber ind, lader vi os inspirere af udbuddet i butikken. Det gør det muligt, at påvirke forbrugerne til at købe mere frugt og grønt, og dermed påvirke dem til at købe sundere måltider.

Planter i produkter
Landbrug & Fødevarer bød i 2022 velkommen til en række inspirerende dage for alle producenter af plantebaserede produkter, hvor formålet var at blive klogere på sourcing af økologiske råvarer, produktudvikling, smag og kvalitet.