Planterne kommer

Læs mere om, hvordan du som aftager i foodservice kommer godt i gang med dit økologiske, grønne samarbejde med producenter i dit område.

Vidste du, at frugt og grønt er den økologiske fødevarekategori, der importeres mest af herhjemme? Og det giver naturligvis mening, at de økologiske bananer, ananasser og mangoer, der ryger i indkøbskurven og på tallerkenerne, kommer fra det store udland. Men alt for mange økologiske gulerødder, jordbær og kikærter kommer også fra udlandet. Og hvorfor er det egentlig sådan?

For det vrimler med god, frisk og grøn økologi i vores egen baghave, hvor der produceres et hav af grøntsager, frugt, planteprotein og korn i både stor og lille skala. Der er afgrøder, der passer til ethvert køkken og geografisk område. Alligevel halter det lidt med afsætningen.

Læs om de forskellige afgrøder, du kan få økologisk herhjemme, se videoer om, hvordan andre er kommet i gang med samarbejdet, dyk ned i detaljerne om, hvordan man starter det gode økologiske samarbejde og find den perfekte grønne øko-producent nær dig på vores landkort over producenter. 

God fornøjelse!

Sådan bliver du skarp på sorter

Er du til Jelly-kartofler? Kender du til Polka-jordbær? Og hvor mange farver er det nu, at glaskål kommer i? 

Hvis du gerne vil blive lidt skarpere på nogle af de mange økologiske sorter indenfor planteriget, som du kan finde på markerne og i plantagerne omkring dig, så kan du folde nedenstående temaer ud og læse mere. Vi har samlet et udvalg af beskrivelser over velkendte, ukendte og nye økologiske sorter for forskellige frugter, bær, grøntsager, bælgfrugter og korntyper.