Kantineprisen
Kender du - eller arbejder du selv - i den bedste kantine i Danmark? Så kan du nu indstille til den prestigefyldte konkurrence, Kantineprisen 2025!

Prisen har til formål at anerkende de passionerede kantinekokke, der arbejder målrettet mod en mere bæredygtig fremtid og samtidig leverer en god spiseoplevelse for deres besøgende.
Hvad kigger vi efter?
I år skærper vi blikket på bæredygtighed, gastronomisk håndværk og brugen af sæsonens råvarer. Vi leder efter kantiner, der:
-
Der er skarpe til at arbejde med bæredygtige, økologiske og lokalproducerede råvarer
-
Skaber grønne menu løsninger med masser af smag
-
Reducerer madspild og tænker kreativt i køkkenet
-
Sætter en ære i at give gæsterne en god madoplevelse
En spændende rejse for de nominerede
Blandt de indstillede kantiner vil tre blive nomineret til prisen – og de får en helt særlig oplevelse og udfordring med i købet:
-
Et overraskelsesbesøg fra juryen i kantinen
-
En plads i det spændende Cook Off på Madens Folkemøde den 15. maj 2025, hvor de skal trylle med lokale råvarer og dyste i Bocuse d’Ors udvælgelseskøkkener
-
En storslået fejring når vinderen kåres på Fødevaredagen den 16. september 2025 på Hindsgavl Slot
Konkurrencen udføres af Landbrug & Fødevarer og finansieres af Svineafgiftsfonden og Mælkeafgiftsfonden.
Forløbet
Når indstillingsvinduet lukker den 9. april 2025 vil alle indstillingerne blevet gennemgået. Der udvælges i denne proces 3 nominerede, der alle får uanmeldt besøg gennem sommeren. På de uanmeldte jurybesøg, vil kantinerne blive bedømt ud fra følgende tre parametre:
-
Køkkenet – Hvordan arbejdes der med bæredygtighed, sammensætning af råvarer, sæson, madspild og arbejdsglæde i køkkenet?
-
Råvarer og/eller leverandører – Hvordan er diversitet, kvalitet og nytænkning i forhold til råvarer og leverandører?
-
Spiseoplevelsen - Er der dialog mellem gæster og køkken og hvilken sensorisk oplevelse får gæsterne?
Igen i år er der fokus på smag, gastronomi og iscenesættelse. Derfor får alle de nominerede muligheden for at dyste med hinanden i egen Cook Off med temaet "Mad til mange" med rig mulighed for at vise holdånd, og for at sætte fokus på, hvor fantastisk kantinemad kan være.
Et separat dommerpanel vurderer her, hvordan der arbejdes med den sensoriske oplevelser, der begejstrer gæsterne og smagen sættes i højsædet. Point uddelt i Cook Off, indgår i den samlede score, der udgør året bedste kantine.
Kantineprisen er sat i verden for at hylde de madprofessionelle- og gastronomiske stortalenter, som arbejder i Danmarks kantiner.
Her er fagjuryen
Dette års jury består blandt andet af sidste års vinder af Kantineprisen, Sine Andersen. Ligeledes består juryen af stærke profiler fra nogle af de største brands i det danske fødevaremarked.
-
Sine Andersen, Vinder af Kantineprisen 2024, Compass Group ved ALFA WORK
-
Lise Søkilde Gantriis, Culinary Lead, Arla Pro DK
-
Mark Guldbæk Østergaard, National Account Manager, Danish Crown / Friland
-
Anders Nicolajsen, Chefkonsulent, Landbrug & Fødevarer
Pressematerialer 2025
Opdateres løbende..
Highlights fra Kantineprisen 2024
Tidligere vindere

