Køkkenprisen - nu kan du indstille din favorit!
Der findes køkkener, hvor faglighed, smag og bæredygtighed går hånd i hånd. Hvor madhåndværkere hver dag skaber måltider, der både mætter og gør en forskel – for mennesker og for planeten. Nu er det igen tid til at hædre dem!
14.04.2025 | Priser og kåringer

Køkkenprisen 2025 - Kender du et køkken, der går forrest?
For sjette år i træk sætter Landbrug & Fødevarer fokus på de offentlige køkkener, der gør en forskel. Med Køkkenprisen 2025 hylder vi de madhåndværkere, der kombinerer faglighed, smag og bæredygtighed i hverdagen – og viser vejen for fremtidens offentlige måltider.
I Danmark bliver der hver dag serveret over én million offentlige måltider. Bag disse står tusindvis af køkkenfaglige, der ikke blot laver mad, men skaber måltider med omtanke for både mennesker og planeten. Køkkenprisen er en anerkendelse af dem, der løfter faget – og som gennem deres arbejde sætter en ny standard for, hvad det offentlige måltid kan og bør være.
En pris til dem, der tør tænke længere end tallerkenen
Køkkenprisen 2025 tildeles et offentligt køkken, der har markeret sig med stærke indsatser inden for bæredygtighed, økologi, råvarekendskab og smag – og som arbejder strategisk med ressourcer og madglæde til gavn for både brugere og klima.
Det handler ikke om størrelsen på køkkenet, men om kvalitet, innovation og faglig stolthed. Hvad enten det er på en skole, et hospital eller et plejehjem, så er det de køkkener, der formår at gøre det daglige ekstraordinært, vi ønsker at fremhæve.
Indstil dit bud . og vær med til at hædre det gode køkken
Indstillingen til Køkkenprisen er åben frem til den 9. juni 2025, og alle offentlige køkkener med minimum 60 % økologi kan deltage. Det kan være kolleger, ledere, samarbejdspartnere eller leverandører, der indstiller – kort sagt alle, der har indblik i et køkken, hvor det gode måltid og det grønne ansvar går hånd i hånd.
Køkkenprisen - en pris til dem, der driver udviklingen
“De offentlige køkkener spiller en afgørende rolle i omstillingen mod mere bæredygtige måltider. Med Køkkenprisen ønsker vi at hædre dem, der ikke bare følger med udviklingen, men driver den. Det er en pris til de madhåndværkere, som med faglig stolthed og hjerte for både mennesker og måltider viser, hvor langt et køkken kan række.” - Køkkenprisens jury
Læs mere og indstil et køkken til Køkkenprisen

Køkkenprisen
Landbrug & Fødevarer anerkender hverdagens helte i offentlige køkkener med en pris for deres indsats for økologi, bæredygtighed og velsmag.
Læs mere om KøkkenprisenKøkkenprisen er et samarbejde mellem Landbrug & Fødevarer, Danske Æg, FOA, Kost- og Ernæringsforbundet, Naturmælk og 3F.
Flere nyheder

22.01.2025 | Foodservice
Danmark bliver værtsland for Michelin Guide Nordic
Landbrug & Fødevarer er med i front, når dansk gastronomi og lokale råvarer bliver hyldet ved de kommende Michelinstjerne-uddelinger i i 2025 og 2026.

22.01.2025
Bocuse d'Or Verdensmesterskab 2025
Det danske team kæmper for at forsvare guldet ved finalen i Lyon den 25.-28. januar 2025!

10.02.2025
Bælgfrugternes dag d. 10. februar 2025
Bælgfrugtens Dag er en global FN-dag, hvor vi sætter fokus på bælgfrugter som en vigtig del af et sundt og klimavenligt måltid. Danskerne skal inspireres til at spise flere bælgfrugter – både derhjemme, på arbejdet og ude.

05.02.2025
Tilmelding til Book en mark 2025 er åben
Kom med, når Landbrug & Fødevarer samler økologiske producenter og aktører fra virksomheder, foodservice og dagligvarehandlen til Book en mark.

16.02.2025
Faktorer for optimal tilberedning af grisekød
Opdag hvordan faktorer som race, foder og tilberedning påvirker grisekødets smag, mørhed og saftighed. Læs vores dybdegående analyse af, hvordan du opnår den bedste spisekvalitet – baseret på den nyeste forskning.

29.01.2025
Danmark vinder sølv ved Bocuse d'Or
Danmark cementerede endnu en gang sin position i den internationale gastronomiske elite ved dette års Bocuse d'Or finale i Lyon.

24.02.2025
Kantineprisen 2025 har nu åbnet for indstillinger
Hver dag bliver der serveret utallige måltider i danske kantiner – og bag dem står dygtige fagfolk, der skaber madoplevelser ud over det sædvanlige. Kantineprisen hylder de kantiner, der formår at forene bæredygtighed, velsmag og kreativitet i det daglige arbejde. Nu er der åbnet for årets indstillinger.

24.02.2025
Fra kutter til køkken - bliv klogere på fangstmetoderne
I Danmark har vi et mål om at være blandt verdens mest bæredygtige fiskerinationer, og det afspejles i de metoder, vi anvender til at fange fisk og skaldyr. Fra trawl til garnfiskeri – danske fiskere arbejder målrettet på at sikre både høj kvalitet og minimal påvirkning af havmiljøet. Men hvordan foregår det egentlig i praksis? Hvilke metoder er mest effektive og miljøvenlige?

23.03.2025
Rugbrødet – en tidløs klassiker med globalt potentiale
Når det kommer til aftensmad, er tid ofte en knap ressource. I 2024 brugte 52 % af danskerne maksimalt 30 minutter på madlavningen, samtidig med at efterspørgslen på plantebaserede fødevarer fortsat stiger. Mens fokus ofte rettes mod farverige grøntsager, bælgfrugter og plantealternativer, er der én klassiker, som vedbliver at være en uundværlig del af danskernes madkultur - rugbrødet.