Køkkenprisen

Landbrug & Fødevarer belønner de madhåndværkere i Danmark, som er en inspiration for branchen i forhold til økologi, klimabevidsthed, verdensmål, sensorik og smag.

De ansatte i de offentlige køkkener er en del af hverdagens økologiske helte, og dem vil vi gerne hylde for deres kæmpe arbejde med at sikre økologiske, sunde, bæredygtige og ikke mindst velsmagende måltider til glæde for patienter, beboere, elever eller kolleger. Alle offentlige økologiske køkkener (med min. 60% økologi) kan indstille.

KØKKENPRISEN 2024

For femte år i træk uddeler Landbrug & Fødevarer Køkkenprisen til de offentlige køkkener i Danmark, der udmærker sig inden for arbejdet med økologi og bæredygtighed.

Større fokus på bæredygtigheden
Igen i år har Køkkenprisen et fokus på bæredygtighed. Køkkenprisen uddeles til de køkkener, der har formået at skabe en klar retning for, hvordan de arbejder med bæredygtighed. Der er point for refleksion over, hvordan køkkenet arbejder bæredygtigt, og de køkkener, der i sidste ende kommer i betragtning til Køkkenprisen 2024, vil først og fremmest blive udvalgt på baggrund af deres stærke bæredygtige profil, samt køkkenets vilje til at arbejde med at fremme udviklingen af bæredygtige måltider. 

Der er åbent for indstillinger til Køkkenprisen frem til den 13. maj 2024. Herefter udvælges de nominerede køkkener, og Køkkenprisens jury aflægger anmeldt besøg. Udnævnelsen og kåringen af vinderen af Køkkenprisen finder sted den 3. september, Tivoli Nimb Hotel.

Køkkenprisen er et samarbejde mellem de faglige organisationer: Kost- og Ernæringsforbundet, FOA og 3F, der organiserer de køkkenprofessionelle, samt Landbrug & Fødevarer. Køkkenprisen 2024 finansieres af Fonden for Økologisk Landbrug og Next Generation EU.

Se videoen fra sidste års arrangement her

Sidste år blev vinderen kåret i Kilden, Tivoli. Her kan du se udklip fra dagen. 

Jury 2024

  • Pia Heidi Nielsen, Formand, Kost- og Servicesektoren

  • Michael Allerup Nielsen, Næstformand, Kost og Ernæringsforbundet.

  • Leif, Friis Jørgensen, Direktør, Naturmælk

  • Christian Vejlund, Seniorkonsulent, Landbrug & Fødevarer

  • Lone Skov Hansen, Forhandlingssekretær, 3F

 

Guidelines for promovering i forbindelse med nominering/vundne fagpriser

Vi glæder os over, at der bliver skabt opmærksomhed om priserne – og vi opfordrer jer til at udnytte de muligheder, nomineringen/prisen giver jer. Det er dog vigtigt for os at pointere, at nomineringen/prisen kun er gældende for den nominerede /evt. vindende offentlige økologiske køkken.

For at sikre prisernes troværdighed samt at ingen kommer i klemme i forhold til vildledende markedsføring, må I kun promovere det køkken der er nomineret og evt. vinder en pris.

Kontakt os endelig i tilfælde af spørgsmål.

Held og lykke!

 

Pressematerialer

Tidligere vindere

Seniorkonsulent

Christian Vejlund

+45 2335 9543 chve@lf.dk

Afd. koordinator

Jane Korsgaard

+45 2552 3091 jko@lf.dk