Køkkenprisen

Med Køkkenprisen fejres de madhåndværkere i Danmark, som er en inspiration for branchen i forhold til økologi, klimabevidsthed, ernæring og smag.

Køkkenprisen 2025 - Kender du et køkken, der gør en forskel?

Der findes køkkener, hvor faglighed, smag og bæredygtighed går hånd i hånd. Hvor madhåndværkere hver dag skaber måltider, der både mætter og gør en forskel - for mennesker og for planeten. Nu er det tid til at hædre dem. For sjette år i træk uddeler Landbrug & Fødevarer Køkkenprisen til de offentlige køkkener i Danmark, der udmærker sig for arbejdet med økologi, bæredygtighed ernæring og smag.

Indstil dit favoritkøkken 

Alle offentlige økologiske køkkener (med min. 60% økologi) kan indstille. Indstillingen er åben frem til den 9. juni 2025, og vi opfordrer alle med indsigt i et køkken – kolleger, ledere, samarbejdspartnere eller leverandører – til at indstille det køkken, som fortjener anerkendelse. For det kræver dygtighed, vilje og passion at gøre køkkenarbejdet til en profession med gennemslagskraft. 

Indstil dit favoritkøkken via formularen nedenfor:

Fokus på mennesket og måltidet
Køkkenprisen 2025 uddeles til et køkken, der har markeret sig ved at sætte en tydelig retning for sit arbejde med bæredygtighed, smag, råvarekendskab og ressourceoptimering. Det er en anerkendelse af dem, der tør gå forrest – og som løfter køkkenfaget til noget langt større end blot mad på en tallerken.

Nominerede madhåndværkere udvælges bl.a. på baggrund af deres engagement i at udvikle bæredygtige måltider med respekt for både råvarerne og de mennesker, de laver mad til – hvad enten det er på skoler, hospitaler, plejehjem eller andre offentlige institutioner. 

Det handler ikke om størrelse for de køkkener der indstilles, men om kvalitet, innovation og faglig stolthed.

Jury 2025

Køkkenprisen er et samarbejde mellem Landbrug & Fødevarer, Danske Æg, FOA, Kost- og Ernæringsforbundet, Naturmælk og 3F.

  • Gitte Breum, Direktør, MAD til HVER dag, repræsentant for Kost & Ernæringsforbundet 

  • Pia Heidi Nielsen, Fagpolitisk ordfører FOA

  • Lars Lunding, Økologisk ægproducent, Danske Æg 

  • Leif Friis Jørgensen, Direktør, Naturmælk

  • Lone Skov Hansen, Forhandlingssekretær, 3F

  • Christian Vejlund, Seniorkonsulent, Landbrug & Fødevarer

“De offentlige køkkener spiller en afgørende rolle i omstillingen mod mere bæredygtige måltider. Med Køkkenprisen ønsker vi at hædre dem, der ikke bare følger med udviklingen – men driver den. Det er en pris til de madhåndværkere, som med faglig stolthed og hjerte viser, hvor meget et måltid betyder for bæredygtighed, livskvalitet og planetens ve- og vel.”  
– Køkkenprisens jury

Guidelines for promovering i forbindelse med nominering/vundne fagpriser

Vi glæder os over, at der bliver skabt opmærksomhed om priserne – og vi opfordrer jer til at udnytte de muligheder, nomineringen/prisen giver jer. Det er dog vigtigt for os at pointere, at nomineringen/prisen kun er gældende for den nominerede /evt. vindende offentlige økologiske køkken.

For at sikre prisernes troværdighed samt at ingen kommer i klemme i forhold til vildledende markedsføring, må I kun promovere det køkken der er nomineret og evt. vinder en pris.

Kontakt os endelig i tilfælde af spørgsmål.

Held og lykke!

 

Pressematerialer

Tidligere vindere

Seniorkonsulent

Christian Vejlund

+45 2335 9543 chve@lf.dk

Afd. koordinator

Jane Korsgaard

+45 2552 3091 jko@lf.dk