Årets Ret med Økologisk Ost

Økologiske oste har et stort potentiale og er grundstenen i store smagsoplevelser. Den helt nye gastro-konkurrence, der har fået navnet Årets Ret med Økologisk Ost, fokuserer på det gule – og økologiske – guld. Konkurrencen stiller skarpt på ostens smagsegenskaber, og viser at osten gastronomisk set kan meget mere end at tage sig godt ud på et spækbræt pyntet med vindruer.

I konkurrencen Årets Ret med Økologisk Ost skal der derfor dystes om hvilken kok og restaurant der har skabt den bedste ret hvor økologisk ost viser sig fra sin bedste side. Her er det ostens smagsegenskaber får hovedrollen i sublime gastronomiske mesterværker. 

Årets Ret med Økologisk Ost arrangeres af Landbrug & Fødevarer med støtte fra Fonden for Økologisk Landbrug. Vinderen findes d. 28 november. 

Indstil dit bud på Årets Ret med Økologisk Ost 2022 længere nedenfor. 

 

Mere om konkurrencen

Økologisk ost er en fantastisk råvare, der både kan gå ind i det kolde og i det varme, og den er derfor særligt interessant at arbejde med for fagfolk. Osten har i flere årtier været en stærkt anerkendt og anvendt, råvare i gastronomiens verden. Her kan osten både bidrage med stor smag og dybde, hvilket man også i stigende grad ser i de grønne retter. Der er et stort potentiale i de økologiske oste, og mange nye lokalt producerede oste gør lige nu sit indtog i foodservice.

Herunder kan du læse mere om, hvad du/I kan se frem til, hvis du/I bliver nomineret til Årets Ret med Økologisk Ost 2022: 

Udvælgelse af nominerede: Efter deadline for indstillinger til konkurrencen vil alle retter blive gennemgået af et sammensat panel af fagprofesionelle, der vil udvælge de endelige nominerede til konkurrencen. 

Juryen: Alle nominerede retter vil blive bedømt af en jury, der består af professionelle madanmeldere, kokke og eksperter. Juryen vil komme forbi de nomineredes egen restaurant og smage på de pågældende retter. Datoen for besøget samt tidspunktet på dagen vil blive aftalt på forhånd. Juryen møder ikke uanmeldt op. 

Filmhold: Bliver din/jeres ret nomineret, så kan du/I se frem til, at der vil komme et filmhold forbi og optage et mini-portræt med restauranten og retten i centrum. Portrættet skal skildre retten, kokken der har lavet retten og restauranten bag. Filmholdet kommer forbi samtidig med juryen. Filmen vil blive brugt her på hjemmesiden (se tidligere videoer af vindere og nominerede her på siden), og vil også blive brugt til eksponering af konkurrencen og din/jeres ret og restaurant i samarbejde med udvalgte medier. 

Dato for besøg af filmhold og jury: Bliver din/jeres ret nomineret, så vil juryen og filmholdet komme forbi restauranten i enten uge 37, 41 eller 42 alt afhængig af aftale. 

Prisuddeling: Vinderen af konkurrencen findes til en fysisk prisuddeling d. 28. november i København. 

Indstil dit bud på Årets Ret med Økologisk Ost 2022

Kender du til – eller er du selv - en af de dygtige kokke der har året bedste ret med økologisk ost på menuen? Så giv dit bud i modulet nedenfor. Der lukkes for indstillinger den 31. august 2022.

Anders Nicolajsen

Anders Nicolajsen

andn@lf.dk - Marked & Ernæring

Seniorkonsulent (foodservice, gastronomi og udvikling)

Mobil +4553645853


Kristian Ploug Grut

krpg@lf.dk - Marked & Ernæring

Seniorkonsulent

Mobil +4525483840