Nyheder om kød

Kødet: Post Corona

”Tiden under Corona har bragt kødet til live.” Sådan lyder det fra Futurologist Kirsten Poulsen fra Firstmove. Vi har bedt Kirsten om at tegne et billede af kategorien kød. For kødet fik medvind under pandemien – men hvad nu?

Søges: smagen af kød

Dilemma: En god portion af dine kunder vil gerne spise grønnere. Men samtidig savner kunderne kødets særlige smag og konsistens. Vi har bedt en sensoriker om gode råd.

Kød og sundhed: Hvad er op og ned?

Forskere er langt fra enige om, hvilken betydning kød har for vores sundhed. Ny undersøgelse peger på, at en samlet sund kost betyder mere end mængden af kød.

Q&A: Fem hurtige om dyrevelfærd og kyllinger

Dyrevelfærd fylder mere og mere blandt forbrugerne. Ved du, hvad du skal svare dine kunder og gæster, når de spørger ind til emnet? Vi har samlet fem svar og spørgsmål, som klæder dig på til at tage snakken om kyllinger og dyrevelfærd.

Q&A: Fem hurtige om dyrevelfærd og kvæg

Hvad svarer, du når snakken falder på dyrevelfærd og kvæg? Vi har samlet fem svar, som hurtigt klæder dig på til at tage dialogen.

Q&A: Fem hurtige om dyrevelfærd og grise

Hvad skal du svare dine kunder og gæster, når de spørger ind til dyrevelfærd? Vi har samlet fem svar og spørgsmål, som klæder dig på til at tage snakken om grise og dyrevelfærd.

Nu skal der grønne hjerter på bøffer og mejeriprodukter

Det statskontrollerede dyrevelfærdsmærke har vokseværk. Fra 2020 kan forbrugerne købe okse- og kalvekød og mejeriprodukter med grønne hjerter. Bliv klar til at guide dine kunder.

Griseakademiet

Kom indenfor i Griseakademiet. Vi har puslet med det længe - og nu er det gearet til nytænkende diskussioner, masterclasses og workshops. Det er en ny måde at arbejde med grisen, og vi glæder os til at dele det med hele branchen.

Årets ret med Gris - indstil nu

Årets ret med Gris er en konkurrence for kokke, som formår at lave retter, der viser nye, anderledes og velsmagende sider af grisekød.

Highlights til dig

2019 ligger foran os, og vi glæder os til at præsentere et år med events og indsatser til dig, der arbejder professionelt med mad.

Vi har givet antibiotikaforbruget én på trynen

Du kan være stolt af landmændene. Det er vi. Nye europæiske tal viser at Danmark ligger i top hvad angår brug af antibiotika.

Vi elsker kylling

Kylling ligger helt i top, når danskerne bliver spurgt, hvad de spiser til aftensmad. Og Danmark ligger i førerfeltet, når det gælder økologiske fødevarer. Under en procent af de kyllinger, vi serverer, kommer fra økologiske gårde. Det kan have noget med prisforskellen at gøre.

Vil du være Danmarks bedste?

Så følg med her på goderåvarer.dk. Vi åbner op for indstillinger til vores fødevarepriser den 5. februar. Peg på din bedste kandidat til Kantineprisen, Økologiske køkkenroser, Slagterprisen, Mejeriprisen og Frugt- og grøntprisen.

Restaurant BARR vinder ‘Årets ret med gris 2018’

Der var spænding til det sidste, men Restaurant BARR fra København vandt med en ret af Lyø revelsben ‘Årets ret med gris 2018’.

Guldkalven

Tiden er moden til at tænke kødet på helt andre vilkår. Mængderne bliver mindre, forudser Kirsten Poulsen fra Firstmove, og peger på, at det kød, der er tilbage, skal levere fuldt ud på værdikontoen.

Hjælp søges

Ny undersøgelse viser at danskerne kommer til kort, når der er gris på menuen. For få ved egentlig, hvordan gris tilberedes bedst. Og det er en skam.

Slagter-Masterclass

Vil du have fif til, hvordan du får økonomi i det økologiske sortiment i din slagterdisk og i mad ud af huset? Tilmeld dig gratis kursus og få inspiration til din faglige udvikling og en bedre bundlinje

Hvad skal vi putte i indkøbsvognen

Det er vigtigt at redde kloden. Men hvis vi også skal redde populationen, hvordan skal vi så spise? Vi kigger på realiteten og idealet. På planterne, mælken og kødet.

Slagterprisvinder: “Fredagstravlheden er en helt anden efter vi vandt”

Slagterbutikken i SuperBrugsen i Havdrup vandt Slagterprisen i 2015 og har siden oplevet en rivende udvikling. Supermarkedsslagteren har formået at drive en lokal landbutik, lyder det fra jurymedlem.

5 facts om kalvekød

Kalvekød er ikke lige så kendt som oksekød i de danske køkkener. Det er en skam, for kødet er både mørt og fint. Her er 5 facts om kalvekød.

Plantefars i stedet for hakket kød, eller hvad?

Plantefars har fået god omtale i slankemåneden januar, og produkterne er blevet revet af hylderne. Det bliver omtalt som et sundt alternativ til kød, der smager ligesom kød.

Benchmarkanalyse om oksekød

Ny benchmark-analyse giver dig et overblik, så du kan guide dine kunder og gæster.

Hjælp forbrugerne til et endnu mere bæredygtigt forbrug

Plastic i naturen, forurening og global opvarmning er blandt nogle af de udfordringer, som bekymrer danskerne.

Hjælp dine kunder: Den perfekte flæskesteg

Dine kunder har mange spørgsmål til, hvordan flæskestegen bliver en succes. Henvis til en forbrugervenlig guide, som hjælper dem på vej.

Fru Larsen vinder Årets ret med gris 2017

Der var spænding til det sidste, men Hotel & Restaurant Fru Larsen løb med sejren med en ret af haler fra frilandsgris og solsikker. Bliv inspireret af konkurrencens retter og se fotos fra dagen.

Antibiotikaforbruget daler stadig

Det samlede forbrug af antibiotika til dyr er faldet for tredje år i træk.

Sådan sælger du ind til børnefamilierne

Vil du øge dit salg til børnefamilierne? Der er gode indsigter at hente i en ny analyse, der stiller skarpt på netop denne målgruppe – og det gælder, hvad enten du arbejder i dagligvarehandlen eller foodservice-sektoren.

Tjen penge på økologi i din slagterafdeling

Vil du have fif til, hvordan du øger indtjeningen på det økologiske sortiment i din slagterdisk? Tilmeld dig gratis work-seminar og få inspiration til din faglige udvikling og sunde fornuft.

Forbruget af antibiotika til kvæg daler fortsat

Danskerne er optaget af antibiotikaforbruget i staldene. Og der er gode nyheder, som du kan fortælle dine kunder: Kvægbønderne har sænket forbruget af antibiotika med 12 procent.

Forbrugernes hjerter banker for velfærdsgrise

Der er høj efterspørgsel på kød fra velfærdsgrise. Og det forventes, at udviklingen fortsætter.

L&F: Desperat angreb fra Dyrenes Beskyttelse

Landbrug & Fødevarer tager til genmæle over for Dyrenes Beskyttelses kampagne om ’Burgrise’. Martin Merrild kampagnen for et desperat angreb og bevidst manipulation.

Gris og gastro

Madanmelder Helle Brønnum Carlsen har spist sig gennem mange restauranters menukort. Og her støder hun ofte på grisen. Så ofte, at hun har spottet fire tendenser, når det kommer til gris og gastro. Snup dem her.

Dine kunder vil have ’ren mad’

Bliv skarpere på en af årets store trends på fødevarescenen. Og se, hvad danskerne forbinder med ren mad.

Dyrevelfærdsmærket er landet: Guide dine kunder

Det statslige dyrevelfærdsmærke er nu rullet ud i køledisken. Se, hvad de forskellige niveauer dækker over.

Har du styr på dyrevelfærden?

Vi har samlet vores viden om dyrevelfærd ét sted. Få et overblik, så du kan guide dine gæster og kunder.

Styrk dit øko-salg. Kom til workshop 31. maj

GRATIS seminar 31. maj i København

Danskerne tager godt imod nyt, statsligt dyrevelfærdsmærke

Forbrugerne vil guides til at vælge bedre dyrevelfærd. Ny mærkning hjælper dem på vej.

Trend: Fedtforstrækkelsen er på retur

Der er et skred på vej i danskernes forhold til sundhed. Forbud og regler bliver skiftet ud med nydelse og livskvalitet. Og det kan ses i salgstallene. Vi røber, hvordan du hopper med på trenden.

Dansk verdensmesterskab i kødforbrug er en myte

Afblæs alarmen! Den gennemsnitlige dansker spiser ikke for meget rødt kød, viser rapport fra DTU.

Flexitar-bølgen ruller. Eller gør den?

Er flexitar-trenden dødsstødet til markedet for kød? Eller er det bare en modernisering af de mere traditionelle kødfrie dage? Ny analyse kaster lys over det trendy fænomen.

Spis trygt kød trods MRSA

MRSA på kød udgør ikke nogen fare for mennesker. Derfor kan man trygt spise dansk svinekød.

Stort tillykke til branchens allerbedste

De bedste fra fødevarebranchen blev kåret på Fødevaredagen, hvor hele 11 priser blev uddelt. Se de glade og stolte vindere af fagpriserne i 2016.

Sådan finder vi de sunde måltider

Sunde måltider begynder i butikken. Det viser en ny undersøgelse, der har set nærmere på, hvordan landets supermarkeder kan inspirere forbrugerne til sundere aftensmad.

EU fremhæver dansk antibiotikaindsats

Danmark er foregangsland, når det kommer til at tackle problemer med resistente bakterier, konkluderer EU-kommissionen i ny rapport. Læs mere om de danske initiativer.

5 facts om kød og protein

Forbrugerne er vilde med protein, som de forbinder med mæthed og muskler. Læs fem facts om protein, som du kan bruge i markedsføring af kød.

2 ud af 3 danskere bekymrer sig om dyrevelfærd

70 pct. af danske forbrugere bekymrer sig om dyrevelfærdsaspekter, viser en ny undersøgelse. Danskerne lægger menneskelige værdier i dyrevelfærd, lyder en analyse fra Coop og Dyreetisk Råd.

Disse trends påvirker kødforbruget

Hvordan taler kød ind i tidens trends? Ekspert giver bud på, hvilke tendenser kødproduktionen skal være opmærksom på for at ramme morgendagens forbruger.

Den magiske Gris ønsker god sommer

Livet bør være en fest fyldt med farver, oplevelser og masser af madglæde. Og med bare en lille indsats kan man få så meget mere ud af tingene, hverdagen, måltidet - og ikke mindst grisekødet!

Det startede med to kalve...

Hvad kan et hammerslag på 20.500 kr. føre med sig? I Odense Kommune er svaret højere arbejdsglæde, mindre madspild og bedre dyrevelfærd.

Forbrugerne skal oplyses

Flere år før forventet er danske svineproducenter i mål med at sænke antibiotikaforbruget med 20 %. Men ved forbrugerne det?

Dyrevelfærden får et nøk i den rigtige retning

I dag lanceres det nye statskontrollerede dyrevelfærdsmærke for svinekød. Landbrug & Fødevarer bakker op om mærket, der giver forbrugerne bedre muligheder for at vælge dyrevelfærd til.

Udskæringer: De kan få Nøglehullet

Udnytter du muligheden for at ernæringsmærke kyllinge-, grise- og okseudskæringer med Nøglehullet? Se de mange produkter der kan mærkes.

Danskernes kødforbrug er bedre end sit rygte

Danskerne spiser mindre kød end flere rapporter viser, og mængden af rødt kød på de danske tallerkener er heller ikke alarmerende højt.

Coop: Økokyllinger vil fortsætte fremmarchen

En kombination af billigere produktion, større efterspørgsel og en lavere avance har sænket prisen på økologiske kyllinger i Coop's butikker. Prisnedgangen vil fortsætte lidt endnu, mener Coop's ansvarlighedschef.

Antibiotikaforbruget i dansk svineproduktion er igen faldet

De danske svineproducenter har reduceret forbruget af antibiotika med over fem procent fra 2014 til 2015, og forbruget af tetracyklin er reduceret med yderligere 11 procent - det fremgår af Fødevarestyrelsens opgørelse for 2015.

Kødpålæg dominerer fantasiløse skolemadpakker

Spegepølse og leverpostej er fast inventar i skolebørns madpakker - til trods for at myndighederne vil have danskerne til at spise mindre forarbejdet kød, viser ny DTU-rapport. Eksperter kalder på større kreativitet hos madpakkesmørerne.

I mål med 20 pct. lavere antibiotikaforbrug

Forbruget af antibiotika i den danske svineproduktion er faldet markant igennem de seneste år. Nye tal for antibiotikaforbruget i 2015 viser, at svinebranches målsætning om en reduktion på 20 pct. inden 2020 allerede er nået.

Nye og forbedrede danske kvægstalde

Danmark giver landbruget yderligere 110 mio. kr. i støtte til modernisering af kvæg-stalde. Pengene skal gerne udløse investeringer for 1 mia. kr. og sætte gang i 400 byggeprojekter.

Hvad er særligt ved dansk gris?

Det kan du finde ud af, ved at tage et kig i den netop opdaterede og elektroniske benchmark-analyse.

Flyttedag i køddisken

Den selvbetjente slagterafdeling gemmer på potentiale for mersalg. Det viste et pilotprojekt, gennemført af Landbrug & Fødevarer.

Flest spiser kylling til aftensmad

Kyllingefilet ender hyppigst på danskernes middagstallerken, afslører ny undersøgelse fra Landbrug & Fødevarer. Årsagerne til førstepladsen er bl.a., at frygten for bakterier er aftaget, lyder eksperternes vurdering.

5 facts om kød og kræft

Forarbejdet kød sættes i skammekrogen i efterårets WHO-rapport, men billedet er mere nuanceret end som så. Bliv klog på hvad der er op og ned i den historie.

Kød er en naturlig del af en balanceret kost

WHO har offentliggjort en ny rapport, der beskriver relationerne mellem indtag af rødt kød og udvikling af kræft.

WHO offentliggør rapport om kød og cancer

Der er en forventet sammenhæng mellem indtag af kød og udvikling af tarmkræft, viser en WHO-rapport, der bliver offentliggjort senere denne måned.

Flere resistente bakterier i udenlandsk kød

I et europæisk perspektiv er den danske antibiotikadebat overdreven, mener flere eksperter og peger på, at risikoen for at blive smittet af resistente bakterier er højere, når man spiser udenlandsk kød.

Forbrugerne: Kylling er sundere end rugbrød

Gang på gang viser analyser af de danske forbrugere, at de især elsker kylling, fordi det er sundt. Men hvad så hvis vi sammenligner kylling med andre rigtig sunde fødevarer? Så vurderes kylling faktisk også sundere end flere af dem.

Kylling slår rugbrødet i ny sundhedsanalyse

Det hvide, magre brystkød fra kyllinger er sundere end rugbrød og kartofler, vurderer danskerne i en ny sundhedsundersøgelse fra L&F. Kyllingens positive ry er velfortjent og lidt misforstået, siger kostekspert.

Sommervarmen sætter pres på klimaanlæg i svinestalden

Klimaanlæg og kolde brusebade køler de danske svin ned, når temperaturen går op. Svin kan nemlig ikke svede og bliver stressede i sommervarmen. Det stiller store krav til et ordentligt indeklima i stalden.

Forsker: Antallet af aflivede jerseykalve kan halveres på fem år

Over 30.000 jerseykalve bliver aflivet om året i danske landbrug, fordi de ikke har nogen nytteværdi, men to metoder er ved at være så udviklede, at de ifølge en forsker kan halvere tallet på fem år.

Højsæson for grill: Hjælp dine kunder til succes

Hver fjerde griller minimum én gang om ugen i sommersæsonen. Få tips til, hvordan grillglæde kan øge dit salg.

Er det farligt at spise kød med MRSA?

MRSA på kød udgør ikke nogen fare for mennesker. Se, hvad du kan fortælle dine gæster og kunder.