Materialer


The Organic Way - The Danish Model

Hvad har gjort danske økologiske fødevarer til den succes, de er i Danmark og ude i omkring i verden? Her kan du finde en samling af materialer, der handler om den økologiske sektor i Danmark fra jord til bord.

Økologi

Inspiration: Økologi i køledisken

Som slagter kan du nu blive klædt på til at vejlede forbrugerne. I denne folder gennemgår vi den økologiske slagteproces, de mulige udskæringer, aktuelle forbrugertrends og vi giver dig en række opskrifter – alt sammen for at give dig viden og inspiration til at øge dit salg af økologiske kødprodukter.

Kød, Okse, Gris, Økologi

Benchmark kvæg

Hvad er særligt ved dansk oksekød? Ny benchmark-analyse giver dig et overblik over dansk okse- og kalvekød i et europæisk perspektiv, så du kan guide dine kunder og gæster.

Dyrevelfærd, Kalv, Kød, Okse, Produktion

Plakat: Dyrevelfærd hos grise

Hvad skal du svare dine kunder, når de spørger ind til dyrevelfærd? Download og print plakat, som du kan hænge op på din opslagstavle - så er du og dine kollegaer klædt på til at svare kunder og gæster på spørgsmål om dyrevelfærd og grise.

Dyrevelfærd, Gris

Plakat: Dyrevelfærd hos kvæg

Hvad skal du svare dine kunder, når de spørger ind til dyrevelfærd? Download og print plakat, som du kan hænge op på din opslagstavle - så er du og dine kollegaer klædt på til at svare kunder og gæster på spørgsmål om dyrevelfærd og kvæg.

Dyrevelfærd, Kalv, Okse

Plakat: Dyrevelfærd hos kyllinger

Hvad skal du svare dine kunder, når de spørger ind til dyrevelfærd? Download og print plakat, som du kan hænge op på din opslagstavle - så er du og dine kollegaer klædt på til at svare kunder og gæster på spørgsmål om dyrevelfærd og slagtekyllinger.

Fjerkræ, Dyrevelfærd

Grøntsagsprofiler

Hvad bruger dine kunder bladselleri, pastinakker og græskar til? Og hvad syntes de egentlig om hvidkål og rødbeder? Det røber en stor samling nye grøntsagsprofiler. Dyk ned i profilerne og bliv klogere på forbrugernes syn på gulerødder, tomater og salathoveder - eller nogle helt andre grøntsager, som du gerne vil skabe mersalg af.

Frugt og grønt

Køb ind med hjertet og skab bedre dyrevelfærd

Folder om dyrevelfærdsmærket, som er udviklet af Fødevarestyrelsen i samarbejde med en lang række partnere. Dyrevelfærdsmærket gør det nemt at vælge det niveau, der passer dig, når du står ved køledisken.

Salg til foodservice - for mindre producenter

Køkkener og grossister efterspørger lokale, økologiske fødevarer af høj kvalitet og fødevarer med en historie. Ny guide skal være med til at understøtte samarbejdet mellem lokale, økologiske producenter og foodservice-aktører. Guiden er udviklet til mindre økologiske producenter, både bedrifter og virksomheder, men kan også anvendes af grossister, som en vejledning eller inspiration til potentielle, nye leverandører.

Økologi

All in one

Læs om fem tiltag, der placerer dansk grisekød i toppen.

Gris, Produktion

Faktaark om okse- og kalvekøds miljømæssige bæredygtighed

Se faktaark, som zoomer ind på okse- og kalvekød i et miljømæssigt bæredygtigt perspektiv.

Produktion, Bæredygtighed, Kalv, Okse

Griseliv og svinekød

Hvad er en polt - og hvad er en gylt? Bliv klogere på grisens liv og hvad den bliver til, efter den er slagtet.

Gris, Produktion

Protein fra vegetabilske og animalske fødevarer

Hvad er egentlig forskellen på, om protein kommer fra vegetabilske eller animalske fødevarer? Og er nogle proteiner bedre end andre? Det kan du læse meget mere om her.

Sundhed, Kød

Rapport om kød, muskelproteiner og co-produkter

Vidste du, at hydrolyseret protein fra kød-co-produkter har andre egenskaber i berigelse end hydrolyseret protein fra mælk - og at det kan bruges i ”det varme og salte køkken”? Dyk ned i kødets mange facetter og egenskaber.

Sundhed, Kød

Statistik 2016 Grisekød

Hvad er status i den danske produktion af grise? Find statistikker over besætninger, slagtninger, eksport og meget mere lige her.

Statistik, Gris

Statistik 2016 Okse- og kalvekød

Find statistikker over kvæg- og oksekødssektoren i både Danmark, EU og verden. Find blandt andet information om struktur, bestand, produktion og priser.

Statistik, Okse, Kalv

Statistik 2017 Fjerkræ og æg

Hvordan står det til med æg- og fjerkræsproduktionen i Danmark? Find information om produktion, afsætning og forbrug.

Statistik, Æg, Fjerkræ

Statistik 2016 Mejeri

Find masser af statistikker over den danske mejeribranche – blandt andet råvaregrundlag, produktion, priser og forbrug af mejeriprodukter.

Mejeri, Statistik

Stegning: kød på grill

Stegning: kød på grill

Guide dine kunder til den bedste tilberedningsmetode på grillen.

Gris, Kalv, Kød, Tilberedning

Stegning: kød i ovn

Stegning: Kød i ovn

Hjælp dine kunder med at få den bedste oplevelse. Den rigtige centertemperatur og tilberedningsmetode kan være afgørende for kødets smag. Dyk ned i centertemperaturerne så du kan guide dine kunder bedst muligt

Kød, Tilberedning, Gris, $name

Udskæringsplanche - Gris

Har du styr på grisen? Ellers kan udskæringsoversigten her høre dig klogere. Den kan printes i A3, så den er lige til at hænge op.

Gris, Udskæringsoversigt, Tilberedning

Udskæringsplanche - Kalv

Hvor sidder cuvetten – og hvad er medaljoner skåret af? Se, hvor de forskellige udskæringer fra kalven kommer fra.

Udskæringsoversigt, Tilberedning, $name, Kalv

Udskæringsplanche - Okse

Hvilke udskæringer fra oksen er bedst til braisering? Og hvad skal du vælge, hvis der skal bøf på menuen? Dyk ned i de mange udskæringer og få overblik over oksekødet.

Udskæringsoversigt, Tilberedning, $name, Okse

Vidste du at - 28 g protein

Se, hvor meget 28 gram protein fylder, afhængig af, hvilken kilde det stammer fra. Du bliver garanteret overrasket!

Sundhed, Kød

Vidste du at - protein

A3

Har du helt styr på protein? Ellers kan du få et godt indblik i et af tidens hotte makronæringsstoffer her. Protein-oversigten kan printes i A3, så den er lige til at hænge op.

Sundhed, Kød

5 facts om kød og protein

Hvorfor skal vi spise protein, og hvilke fødevarer er gode kilder til protein? Find information om protein her - oversigten kan printes i A3, så den er lige til at hænge op.

Kvalitetshåndbog, gris

Dansk grisekød er kendt for kvalitet og sikkerhed - men hvad skyldes succesen? Find information om alle dele af den danske grisekødsproduktion.

Kvægbrug i verdensklasse

Vil du vide mere om den danske kvægbranche? Find svar på en lang række spørgsmål om erhvervet.

Benchmark: Dansk slagtekyllingeproduktion i et internationalt perspektiv

Har du styr på den danske slagtekyllingeproduktion, og hvordan vi står sammenlignet med andre lande underlagt sammen EU-lovgivning. Find information om produktion, dyrevelfærd m.m.

Økologiens ØBC

Det danske røde Ø-mærke er kendt af 98 pct. af forbrugerne. Men har du styr på den økologiske produktion? Find information om økologien fra Ø-Z.

Økologi

Kylling: Fra jord til bord

Har du styr på slagtekyllingens vej fra jord til bord? Dyk ned i de mange facts om bl.a. produktion af slagtekyllinger og kylling i kosten.