Det Økologiske Spisemærke er en gratis, statskontrolleret mærkningsordning for spisesteder, som fås i enten guld, sølv eller bronze. Procentdelen viser, hvor stor en andel økologiske råvarer fylder, i det samlede råvareforbrug. Spisesteder med bronzemærket har 30-60 % økologi, spisesteder med sølvmærket har 60-90 % økologi, og spisesteder med guldmærket har 90-100 % økologi.
Det Økologiske Spisemærke kan ses som en milepæl for, hvor langt man er med en økologisk omstilling – både for køkkenerne selv og for de spisende. Missionen med mærket er, at danske forbrugere kan træffe oplyste valg og have mulighed for at vælge økologisk, når de eller deres familie spiser ude, vælger daginstitution, skole eller plejehjem.
Det Økologiske Spisemærke viser omverdenen, at du arbejder seriøst med økologi, og at dit spisested tænker over, hvad I serverer, og at I tager ansvar for miljøet. Mærket ses som et officielt stempel for, at der tages ansvar for dyr, natur og kommende generationer.
Ved at benytte mærket får dine kunder lettere ved at se, hvad dit spisested står for.
Mærket kontrolleres af Fødevarestyrelsen, som administrerer reglerne på området.
Læs mere om Det økologiske spisemærke.