Økologisk gris
Økologisk gris er udviklet for at inspirere køkkener til at anvende hele grisen. Ved at anvende hele grisen kan kiloprisen sænkes og der bliver råd til at betale mere for den økologiske gris. Grisen kan groft sagt deles i de fedt- og bindevævsrige udskæringer og de magre udskæringer. Og det simple budskab er, at alle de magre udskæringer kræver en nænsom tilberedning, hvor det handler om at sikre, at kødet ikke bliver tørt og sejt, mens de udskæringer med meget fedt og bindevæv kan tåle en længere tilberedning.
Se og download plakaten her eller skriv til jko@lf.dk for at få tilsendt en plakat
Hvad smager gris egentlig af? Download smagshjulet for gris her
Økologisk frugt & grønt i sæson
’Økologisk frugt og grønt i sæson’-plakaten er inspiration til køkkener, der ønsker en menu, som er styret af sæsonerne.
Cirklen er illustreret med tegninger af frugt og grønt, der er markører for deres sæson. Fx er rabarberen en vigtig markør i maj fordi det er en af de få sæsonvarer i den periode. De illustrerede sæsonmarkører er også gengivet i det mellemste lag, hvor hver markør er markeret med en farve ud for alle de måneder den er i sæson. I nederste lag er de mest almindelige råvarer angivet de måneder, hvor de er i sæson. Også i nederste lag, men startende fra bunden, er der i de ”svære” måneder angivet udenlandske sæsonvarer, der kan ”krydre” sæsonen.
Se og download plakaten her eller skriv til jko@lf.dk for at få tilsendt en plakat.
Økologisk okse
Økologisk okse er udviklet for at inspirere køkkener til at anvende hele oksen. Ved at anvende hele oksen kan kiloprisen sænkes, og der bliver råd til at betale mere for den økologiske okse. Oksen kan groft sagt deles i de fedt- og bindevævsrige udskæringer og de magre udskæringer. Og det simple budskab er, at alle de magre udskæringer kræver en nænsom tilberedning, hvor det handler om at sikre, at kødet ikke bliver tørt og sejt, mens de udskæringer med meget fedt og bindevæv kan tåle en længere tilberedning. På plakaten er der også lavet tegninger af udskæringer, der ikke anvendes så meget, men som har en stor smagsmæssig kvalitet.
Se og download plakaten her eller skriv til jko@lf.dk for at få tilsendt en plakat.
Alle plakater er 500 x 700 mm
Projektet er støttet af Fonden for Økologisk Landbrug