Til dig, der vil have kort overblik over Kødets ernæringsmæssige betydning

Ny publikation: 'Kødets ernæringsmæssige betydning'. Vil du gerne have et overblik over kødets egenskaber i vores kost, så har vi samlet informationer til dig og din virksomhed her.

I Landbrug & Fødevarer gør vi os umage for at samle viden om forskellige fødevaregrupper og formidle om deres egenskaber. Du har derfor adgang til hvidbøger om fisk og bælgfrugter og til et helt univers af viden om forskellige kødtypers egenskaber indenfor tilberedning, udskæring og ernæring.

Nu har vi opdateret ”Kødets ernæringsmæssige betydning”. Det er blevet til publikationen ”Kødets ernæringsmæssige betydning”, som gratis kan downloades på ernæringsfokus.dk.

Publikationen giver dig informationer om:

  • indholdet af vitaminer og mineraler i forskellige kødtyper
  • hvad ”kødfaktoren” er
  • indholdet af protein og fedt, og hvordan fedtet er lejret i kødet
  • kødets plads i De officielle kostråd og i danskernes kost
  • særlige målgruppers behov for næringsrige fødevarer og
  • at kødindtag opgøres forskelligt rundt om i verden.

 

Kød bidrager med vigtige næringsstoffer, i maden vi spiser. Men det betyder ikke, at kødet behøver at fylde meget i måltiderne, netop af den grund, at det er så næringstæt.

 

De måltider, der giver mulighed for optimering af næringsværdien, indeholder en mindre mængde kød, fisk eller andre animalske produkter sammen med en god mængde af forskellige grøntsager, frugter, kartofler, fuldkornsprodukter og bælgfrugter. Ikke nok med at en smule kød eller fisk i et måltid giver smag og tekstur, er det også med til at fremme optagelsen af jern og zink fra de planterige produkter, der indgår i måltidet. Forskningsstudier peger på, at der bare skal et sted mellem 15 og 50 g kød eller fisk til at aktivere ”kødfaktoren”.

 

Læs mere om Kødets ernæringsmæssige betydning.