Årets ret med Gris - indstil nu

Årets ret med Gris er en konkurrence for kokke, som formår at lave retter, der viser nye, anderledes og velsmagende sider af grisekød.

Restaurant BARR fra København vandt med en ret af Lyø revelsben ‘Årets ret med gris 2018’. Foto: Peter Prik Larsen

Formålet med konkurrencen er at inspirere kokke samt forbrugerne til at se mulighederne i dansk gris som råvare. Konkurrencen tiltrækker hvert år den absolutte elite inden for dansk gastronomi og vi ved at rigtig mange kokke elsker gris. Ved at vise den store variation i brugen af gris samt den høje gastronomiske kvalitet, kan endnu flere blive inspireret til selv at tilberede flere måltider med gris.

Konkurrencen finder sted på Hotel & Restaurantskolen i Valby mandag d. 28 oktober 2019. 

Har du smagt Danmarks bedste ret med gris og syntes du at den ligefrem kunne blive Årets ret med Gris 2019, så er der nu åbent for indstilling. Der er mange måder at indstille på:

Er du f.eks. selv en af de mange super dygtige kokke der har gris på menuen? Vil du gerne vil dyste mod andre topkokke i konkurrencen Årets ret med Gris 2019?  

Så tilmeld dig konkurrencen nu! 


Vi sætter som altid æren, og flotte præmier på højkant: 


  1. præmie kr. 30.000

  2. præmie kr.15.000

  3. præmie kr. 5.000

Er du gæst på en restaurant i løbet af de næste mange måneder og får serveret en fantastisk ret med gris? Syntes du at retten fortjener at være med i konkurrencen? Så indstil restauranten og vær med i lodtrækningen om en middag for 2 på vinderrestauranten af Årets ret med Gris 2019.


Sådan indstiller du 

Du kan indstille på Facebook eller på Instagram med hashtagget #åretsretmedgris eller ved at sende en mail til andn@lf.dk

I hele 2019 vil vi sætte særligt fokus på de nominerede, på grisen og på gastronomien. 

Konkurrencen arrangeres af Landbrug & Fødevarer og er støttet af Norma & Frode S. Jacobsens Fond.

 Se indstillinger fra tidligere år.