Digitalt Topmøde 10. Maj 2021: Klima, økologi & bæredygtighed - de nye grundsmage?

Store agendaer banker på døren. Der skal træffes råvare-valg, der har betydning for klima og kunder. Især i tiden efter covid-19.

 

Velkommen til et line-up af stærke stemmer, der giver deres bud på vejen frem for de madprofessionelle og for havet, kødet og planterne. 

DATO: 10. maj 2021 - kl. 10:00-14:00 

STED: Livestream fra toppen af Axelborg  

PROGRAM 

10.00-10.10: Intro: Velkommen til dagens tre råvare-kapitler 
Anders Nicolajsen & Lærke Lund fra Landbrug & Fødevarer kickstarter dagen. 

10.10-10.30: Key note: Puglisis verden
Han er kok, entreprenør og rebel - og dagens agendaer er hjørnestenene i hans forretning. Velkommen til Christian Puglisi. 

10.30-10.50: Quick data: Det siger jeres gæster
Analysechef Per Vesterbæk fra Landbrug & Fødevarer jonglerer dagligt med tal og mestrer også et kig i krystalkuglen. Vi har stillet ham et vigtigt spørgsmål: Hvilken menu ønsker danskerne?

 

HAVET

10.55-11.00: Mød fisken
De blå proteiner har længe fået alt for lidt ”shine”. Tag med til Hvide Sande og kom tæt på fangsten og fangeren. (video)

11.00-11.20: Klimafisk
Anders Barsøe, manden bag Letz Sushi kæden, er ikke i tvivl.  Bæredygtighed kommer til at kunne betale sig – og havet bliver en endnu vigtigere bæredygtig ven i fremtiden. Men hvor starter man som køkken?

11.20-11.30: Touch base
Vær en del af samtalen og del din stemme på topmødets realtime Q/A.  

11.30-12.00: Debat: Ligger der bæredygtige løsninger under havet overflade?
Chefredaktør Martin Krasnik har inviteret mennesker med maritime meninger ombord. Hør Anders Barsøe fra Letz Sushi, Kenn Skau Fischer fra Danmarks Fiskeriforening og fremtidsforsker Louise Fredbo-Nielsen give deres bud på havets rolle på fremtidens tallerken.

12.00-12.20: Pause

 

LANDET

12.20-12.25: Mød kødet 
Alle taler om det. Alle har en mening om det. Kødet er centrum for forskning, debat og præferencer. Tag med til Kjeldberg Økogris i Midtjylland og kom tæt på Flemming Jørgensen og hans økologiske grise. (video) 

12.25-12.45: De animalske dilemmaer 
Hun er nysgerrig og bider sig fast i selv de sværeste problemstillinger. Mød Puk Maia Ingemann Holm fra Landbrug & Fødevarer og hør hvad der er op og ned på tidens mest omdiskuterede emne: kødet, klimaet og ikke mindst sundheden.


12.45-12.50: Mød planterne
Vi tager til Bjerringbro, hvor Peter Vestergård og DanRoots producerer økologiske grøntsager som aldrig før. Hvad betyder bæredygtighed egentlig i planteriget? (video)

12.50-13.15: 80/20, Butchers Manifesto & Social Cantina - 3 mænd, 3 dogmer
Christian Bøjlund fra Madhuset Løgten, Michael Museth fra Folkets Madhus og Mathias Holt fra Social Cantina er blandt de dygtigste madsnedkere i landet, og de har plads til det hele i deres skarpe madkoncepter. Både mange grøntsager og mindre - men bedre - kød.

13.15-13.20: Pause

13:20-13.30 Touch base 
Vær en del af samtalen og del din stemme på topmødets realtime Q/A.

13.30-14.00: Debat: Stærke stemmer & fremtidens tallerken 
Chefredaktør Martin Krasnik caster til både hovedroller og biroller i dagens store råvarer-talk. Hvordan skal menuen planlægges, hvad med umami, madkultur og grønne proteiner? Restauratør Christian Bøjlund, slagter og madekspert Michael Museth, Mathias Holt fra Social Cantina, fremtidsforsker Louise Fredbo-Nielsen og ernæringsekspert Puk Maia Ingemann Holm – giver deres bud på morgendagen.

14.00-14.10: Opsamling og tak for i dag

Tak til Fiskeriafgiftsfonden, Svineafgiftsfonden, Fonden for økologisk landbrug og Landbrug & Fødevares frugt- og grøntnetværk.

Tilmeld dig arrangementet herunder. Har du spørgsmål eller kommentarer, er du velkommen til at kontakte Anders Nicolajsen (andn@lf.dk) eller Lærke Lund (lld@lf.dk). 

 

Anders Nicolajsen

Chefkonsulent, gastronomi og foodservice

+45 5364 5853


Lærke Kirstine Lund

Sektorchef for planter og planterige fødevarer

+45 2086 2871