Ernæringsmærket Nøglehullet

Nøglehullet er Fødevareministeriets officielle ernæringsmærke, som hjælper danskerne med at vælge sundere og leve efter De officielle Kostråd.

Forstå kriterierne for Nøglehullet

Som en del af fødevarebranchen er det vigtigt at forstå de kriterier, der ligger bag sundhedsmærket Nøglehullet, som er et centralt redskab for at fremme sundere valg blandt forbrugerne. I Danmark kæmper vi med et for højt indtag af fedt, salt, og sukker, samtidig med at indtaget af kostfibre og fuldkorn er for lavt. Dette problem understreges af DTU Fødevareinstituttet, og Nøglehullet fungerer her som en vejledning for forbrugerne til at vælge produkter med mindre salt, sukker og mættet fedt, samt flere kostfibre og mere fuldkorn.

Kriterierne for Nøglehullet er udviklet i tæt samarbejde mellem de nordiske myndigheder og er baseret på de Nordiske Næringsstofanbefalinger samt De officielle Kostråd. Nøglehullet blev oprindeligt udarbejdet i Sverige i 1989 og er et registreret varemærke, ejet af Livsmedelsverket i Sverige. I dag fungerer Nøglehullet som et nordisk ernæringsmærke i Sverige, Danmark, Norge og Island og har været en del af den danske fødevaresektor siden 2009.

For fødevareproducenter og -professionelle er det afgørende at kende til disse kriterier for at kunne udvikle og markedsføre produkter, der lever op til de krav, som Nøglehullet stiller. Ved at forstå og anvende Nøglehullets kriterier kan man ikke kun fremme sundere produkter, men også styrke tilliden hos forbrugerne.

responsive