Falsled Kro vinder Årets ret med Gris 2019

Der var spænding til det sidste, men Falsled Kro fra Fyn vandt med en ret af krogmodnet grisenakke stegt og glaseret i grillet gris og citroner ‘Årets ret med gris 2019’.

Med sin unikke ret af krogmodnet grisenakke stegt og glaseret i grillet gris og citroner vandt Falsled Kro fra Millinge på Fyn Årets ret med Gris 2019.

 

Det var en meget glad og overrasket køkkenchef, der under store klapsalver fra salen og konkurrenterne, trådte op på podiet med sit hold og modtog førstepræmien og vinderchecken på 30.000 kr. fra Mette Jasper Gammicchia, der er afdelingsleder for Handel, Marked & Ernæring i Landbrug & Fødevarer.

 

For selvom kokken er stolt af sin ret, havde han slet ikke forventet at vinde:

 

“Jeg er helt utrolig glad. Vores efterår er præget af mange konkurrencer, så jeg har deltaget i mange den seneste tid. Og havde slet ikke forventer at vinde i dag, så det er jeg rigtig glad for lykkes,” siger Kasper Hasse, der er køkkenchef på Falsled Kro, og fortsætter:

 

“Vores ret er en meget spændende ret, så måske vi ender med at tage den med på kortet. Det meget ren sydfynsk madglæde og lokalproduceret. Det betyder meget for os og for smagen, vi præsenterer for vores gæster.”

 

Den rigtige ret vandt 

Repræsentant for dommerpanelet, Thorsten Schmidt fra Restaurant BARR, der var sidste års vinder, var ikke i tvivl om, at det er den helt rigtige vinder af ‘Årets ret med Gris’, der er fundet:

 

“Vinderretten er en ret, der repræsenterer den mere klassiske måde at præsentere en ret på. Alligevel består den af mange forskellige ting; nye smage og nye teksturer. Og den fine form for variation stod meget tydeligt frem for os dommere,” sagde han.

 

På en flot andenplads kom Restaurant Uafhængig fra Hobro, der med en ret af grisehaler, rødbedetæppe, friske solbær og røget marv, vandt 15.000 kr.

 

Tredjepladsen og præmien på 5.000 kr. gik til Restaurant Fru Larsen fra Langå, der havde kreeret en ret med modnet bryst i puffet akillessene aromatisk creme, salat af grisehale med saltet og syrnet grønt og stegt grisebouillon med røget grisemarv.

 

Årets ret med Gris afholdes af Landbrug & Fødevarer og støttes af Norma og Frode S. Jacobsens Fond. Det er syvende gang, konkurrencen finder sted i Landbrug & Fødevarer-regi.

 

Yderligere information og kontakt til dommere og de deltagende restauranter via: 

 

Pressekonsulent hos Landbrug & Fødevarer, Linda Gjaldbæk, tlf.: 26 84 28 80 og mail: lgjh@lf.dk