Restaurant BARR fra København vandt med en ret af Lyø revelsben ‘Årets ret med gris 2018’. Foto: Peter Prik Larsen

Årets ret med Gris - indstil nu

Årets ret med Gris er en konkurrence for kokke, som formår at lave retter, der viser nye, anderledes og velsmagende sider af grisekød.

Fødevaredagen '19

Fødevaredagen

Glæd dig til årets Fødevaredag, som i år bliver afholdt d. 24. september. Igen i år danner Hindsgavl Slot ramme om dagen, og du kan tro, vi glæder os til at byde fødevarebranchen velkommen.

Griseakademiet

Griseakademiet

Kom indenfor i Griseakademiet. Vi har puslet med det længe - og nu er det gearet til nytænkende diskussioner, masterclasses og workshops. Det er en ny måde at arbejde med grisen, og vi glæder os til at dele det med hele branchen.

”2019 kan blive et vinderår for syrnede mejeriprodukter”

En stigende interesse for en sund fordøjelse kan give et løft til A38 og andre syrnede mejeriprodukter med probiotika, lyder det fra ekspert i fødevaretrends Hanne Harbo.

Årets vindere på Fruit Logistica

En kiwi med rød midte, en ny teknologi til modning af bananer og en topforseglet komposterbar jordbærbakke blev årets vindere på Fruit Logistica.

Børn og unge spiser ikke nok fisk

Otte ud af ti danske børn og unge spiser fisk mindst én gang om ugen, men færre end hver tiende spiser så meget, som kostrådene anbefaler. De nye tal fra DTU viser, at der er plads til forbedring, mener Landbrug & Fødevarer.

Her er de nominerede til den nordiske madpris Embla

Der er kommet 299 indstillinger til den nordiske madpris Embla, der bliver uddelt den 1. juni. Nu offentliggør juryen de nominerede, der blandt andet skal kæmpe om titlen som Nordisk madhåndværker 2019 og Nordisk råvareproducent 2019.

Internationalt forbillede

Sådan skriver FN’s Fødevare- og Landbrugsorganisation om dansk griseproduktion. Og det er vi mere end stolte af. Det er en historie om at skrue antibiotikaforbruget ned og om at være i top på fødevaresikkerhed.

Æg - egenskaber og anvendelsesmuligheder

Kom til masterclass om æg

Er du kok og arbejder du professionelt med mad? Så byder vi dig indenfor til masterclass om ægget og dets mange egenskaber og anvendelsesmuligheder.

Lad 2019 blive smagens år

En ny forbrugerundersøgelse stiller skarpt på ”customer journey” – forbrugernes beslutningsrejse på vej mod aftensmåltidet. Noget tyder på at ”Smag” er det nye buzz-word i 2019.

Mere økologi i dit køkken - Martin og Frederik på øko-tur

Mere økologi i dit køkken?

En mesterkok og en madanmelder tager på road trip i øko-Danmark for at se, hvad økologien egentlig handler om. Følg Frederik Bille Brahe og Martin Kongstad.

Snacking trender – er det blevet dagens fjerde måltid?

Eksperter med fingeren på pulsen melder nu om en tendens til, at forbrugere spiser flere mindre måltider i løbet af dagen snarere end tre store måltider.

Væredygtighedens vej

”Vi er et sted, hvor økonomisk stræben og forbrug forvandledes til omtanke”. Det skriver Kirsten Poulsen fra Firstmove og giver dig tips til at imødekomme en ny type forbrugere.

Highlights til dig

2019 ligger foran os, og vi glæder os til at præsentere et år med events og indsatser til dig, der arbejder professionelt med mad.

Smag & ko: Hvad smager mælken af?

Mælk er ikke bare mælk. Et nyt smags-kit til erhvervsskolerne sætter ord på kvaliteten af dagligdags produkter – og pludselig er der ikke så langt fra vinens smagsunivers til mælkens ditto.

Vil du være Danmarks bedste?

Så følg med her på goderåvarer.dk. Vi åbner op for indstillinger til vores fødevarepriser den 5. februar. Peg på din bedste kandidat til Kantineprisen, Økologiske køkkenroser, Slagterprisen, Mejeriprisen og Frugt- og grøntprisen.

Vi skal væk fra at tænke færdigretter som blot en nødløsning

Der er stadig markant potentiale i kategorien færdigretter. Men vi skal sikre et sundt udbud og rykke ved forbrugernes holdning, hvis vi skal vækste.

Vil du være økologisk Food Fighter?

Er du en af fremtidens madprofessionelle? Er du nysgerrig på økologi? Vil du med på en spændende tur igennem øko-Danmark? Så bliv Økologisk Food Fighter. Eller prik din elev på skulderen.

Vi har givet antibiotikaforbruget én på trynen

Du kan være stolt af landmændene. Det er vi. Nye europæiske tal viser at Danmark ligger i top hvad angår brug af antibiotika.