Restaurant BARR fra København vandt med en ret af Lyø revelsben ‘Årets ret med gris 2018’. Foto: Peter Prik Larsen

Årets ret med Gris - indstil nu

Årets ret med Gris er en konkurrence for kokke, som formår at lave retter, der viser nye, anderledes og velsmagende sider af grisekød.


Griseakademiet

Griseakademiet

Kom indenfor i Griseakademiet. Vi har puslet med det længe - og nu er det gearet til nytænkende diskussioner, masterclasses og workshops. Det er en ny måde at arbejde med grisen, og vi glæder os til at dele det med hele branchen.


Økologisk brød

Invitation til informationsmøder om økologisk omlægning for bager- og slagtervirksomheder

I detailsektoren er Danmark er det land i verden hvor økologien har den største markedsandel, men danskerne efterspørger stadig et større økologisk sortiment, så der er potentiale for vækst.


”2019 kan blive et vinderår for syrnede mejeriprodukter”

En stigende interesse for en sund fordøjelse kan give et løft til A38 og andre syrnede mejeriprodukter med probiotika, lyder det fra ekspert i fødevaretrends Hanne Harbo.


Falsled Kro vinder Årets ret med Gris 2019

Der var spænding til det sidste, men Falsled Kro fra Fyn vandt med en ret af krogmodnet grisenakke stegt og glaseret i grillet gris og citroner ‘Årets ret med gris 2019’.


Stort tillykke til Danmarks dygtigste madhåndværkere

Der er mennesker, som altid yder sit bedste. Gør noget særligt. Går forrest. Sådan er vinderne af Landbrug & Fødevarers 11 fagpriser, som blev hyldet foran hele branchen på Fødevaredagen.


Årets vindere på Fruit Logistica

En kiwi med rød midte, en ny teknologi til modning af bananer og en topforseglet komposterbar jordbærbakke blev årets vindere på Fruit Logistica.


Æggekampagne: Godt for dig – og dine kunder

Ny kampagne sætter fokus på æg som en sund råvare, der kan hjælpe forbrugerne til at mindske madspild. ’Godt for dig’ hedder kampagnen, som Danske Æg står bag.


Antallet af sundere fødevarer er eksploderet de seneste ti år

Ny opgørelse viser, at der er kommet mange flere fødevarer på hylderne i de danske supermarkeder, som er mærket med det grønne Nøglehulsmærke.


Børn og unge spiser ikke nok fisk

Otte ud af ti danske børn og unge spiser fisk mindst én gang om ugen, men færre end hver tiende spiser så meget, som kostrådene anbefaler. De nye tal fra DTU viser, at der er plads til forbedring, mener Landbrug & Fødevarer.


Danske forbrugere stiller høje krav til indkøb

Skal dagligvarekøb være en oplevelse? Ja, lyder det fra landets bedste på kød, mejeri, frugt og grønt. De nominerede til årets Slagterpriser, Mejeripriser og Frugt- & Grøntpriser er nu fundet.


Det er nye tider for osten – er du klar?

Der er plads til både forbedring og optimering, når det kommer til mejerikategoriens stjerne – osten. Vi har omdannet indsigter til konkrete råd, som give osten den stjernestatus, den fortjener. Og nu deler vi dem med dig.


Det perfekte match - food pairing med gris

Grisekødets smagshjul hjælper dig med at beskrive de mange smagsnuancer, som gris indeholder. Men hvilket tilbehør skal serveres sammen med gris for at opnå det perfekte, smagsmæssige match? Det svarer food pairing-undersøgelser på.


Forbrugerne fokuserer på god smag, når de handler

Ny analyse fra Landbrug & Fødevarer zoomer ind på, hvad dine kunder lægger vægt på, når de køber ind. Og den viser, at knap hver anden går efter det danske flag. Samtidig vinder god smag, økologi og dyrevelfærd frem.


Glæd dig til 2020

Et nyt år banker på. Og vi kan allerede nu løfte lidt af sløret for de events og aktiviteter vi har i pipeline for dig, som arbejder med mad. Vi håber på at se dig.


Go fish

Fisk har ikke nået sit potentiale, lyder det fra futurologist Kirsten Poulsen fra Firstmove. Hun tegner et billede af en fødevare, der kan noget særligt på diversitet, lethed og smag. Meget mere end det landets kølediske viser i dag.


Grisekød har fået sit eget smagshjul

Flæskesteg og frikadeller er darlings på danskernes tallerkener. Men hvis du skulle beskrive smagen af grisekød med ord, hvad ville du så sige? Landbrug & Fødevarers nye smagshjul hjælper dig på vej.


Grønne anprisninger til dig

Vil du vide hvad du kan kommunikere for at give dine grøntsager ekstra medvind?


Her er de nominerede til den nordiske madpris Embla

Der er kommet 299 indstillinger til den nordiske madpris Embla, der bliver uddelt den 1. juni. Nu offentliggør juryen de nominerede, der blandt andet skal kæmpe om titlen som Nordisk madhåndværker 2019 og Nordisk råvareproducent 2019.


Her er vinderne af Embla 2019

To danskere var blandt vinderne af de eftertragtede Embla-priser, da der lørdag den 1. juni var prisuddeling af den nordiske madpris.


Hjælp dine kunder i mål med madpakken

Madpakken hitter hos børn og unge – og samtidig efterlyser forældrene hjælp til at lave dem. Helt konkret savner de inspiration, når de står og smører i køkkenet. Det viser ny analyse.


Hjælp søges: Madspild i børnefamilier

Børnefamilier vil gerne undgå madspild – og der er nok at hente. De smider nemlig mere mad ud end andre forbrugergrupper. Ny analyse zoomer ind på problematikken og røber, hvordan du kan hjælpe dine kunder i kampen mod madspild.


Hurtige måltider: Nu vil forbrugerne ha’ økologi

Er hurtige måltider en del af din menu eller dit sortiment? Så kig med her. Ny analyse viser, hvad der står højest på dine gæsters take-away ønskeliste.


Hvad er vi villige til at ændre på?

Danmark og danskerne går op i klima og klimavenlighed, og hele 96 % er parate til at justere på vanerne for at tage hensyn til klimaet. Men hvad ligger først for? Det har vi spurgt danskerne om i en ny undersøgelse.


Hvad smager dine grøntsager af?

Vil du gerne sætte flere ord på grøntsagerne i dit sortiment? Eller savner du inspiration til grøntsager her i den kolde tid? Landbrug & Fødevarers guide ’Grønt & Gastronomi’ hjælper dig på vej.


Hvad smager osten af?

Det kan Landbrug & Fødevarers nye ostesmagshjul hjælpe dig med at svare på. Dyk ned i de mange smagsnuancer, så du kan agere oste-sommelier for dine kunder og gæster.


Hvad spiser danskerne til jul?

Vi har spurgt danskerne hvad de forventer, der står på bordet d. 24. december. Læs med, så du er sikker på, at dit sortiment er tilpasset dine kunders ønsker.


Hvem vinder prisen ’Økologiske Køkkenroser’?

Otte køkkener i de danske kommuner og regioner er nominerede til at vinde hæderen ’Økologiske Køkkenroser’. Vinderen findes til september.


Hvor ligger Danmarks bedste kantine?

De nominerede til Kantineprisen 2019 er nu fundet. Fælles for de nominerede kantiner er, at spiseoplevelsen er i top, der er en høj grad af faglig stolthed, tæt samarbejde med lokale leverandører og fokus på råvarer i sæson.


Inspiration: Gastro-tips med gris

Hvordan serverer du gris anno 2019? Og hvilke trends går igen blandt Danmarks top- restauranter? Se vinderretter og tendenser fra Årets ret med Gris.


Internationalt forbillede

Sådan skriver FN’s Fødevare- og Landbrugsorganisation om dansk griseproduktion. Og det er vi mere end stolte af. Det er en historie om at skrue antibiotikaforbruget ned og om at være i top på fødevaresikkerhed.


Jobskifte: Mark ↔ køkken

Hvad sker der, når kokke- og landbrugselever bytter arbejdsplads i en uge? Det testede Landbrug & Fødevarer i 2018. Øget dialog og tværfaglig viden var blandt højdescorerne. Og Fra Greb til Gaffel var i det hele taget så stor en succes, at vi gentager det hele i år – denne gang med endnu flere elever.


Kød og sundhed: Hvad er op og ned?

Forskere er langt fra enige om, hvilken betydning kød har for vores sundhed. Ny undersøgelse peger på, at en samlet sund kost betyder mere end mængden af kød.


Æg - egenskaber og anvendelsesmuligheder

Kom til masterclass om æg

Er du kok og arbejder du professionelt med mad? Så byder vi dig indenfor til masterclass om ægget og dets mange egenskaber og anvendelsesmuligheder.


Kylling: Kan du smage forskel?

Danskerne spiser mere og mere kylling. Og det er både almindelig, fritgående og økologisk kylling, der bliver puttet i indkøbskurven og på menukortet. De tre typer kylling har haft forskellig opvækst – men kan det smages?


smag

Lad 2019 blive smagens år

En ny forbrugerundersøgelse stiller skarpt på ”customer journey” – forbrugernes beslutningsrejse på vej mod aftensmåltidet. Noget tyder på at ”Smag” er det nye buzz-word i 2019.


Lille æble- og pærehøst i EU

De første meldinger fra den internationale høstprognosekonference viser, at æble- og pærehøsten bliver lille i år.


Mere økologi i dit køkken - Martin og Frederik på øko-tur

Mere økologi i dit køkken?

En mesterkok og en madanmelder tager på road trip i øko-Danmark for at se, hvad økologien egentlig handler om. Følg Frederik Bille Brahe og Martin Kongstad.


Osteakademi for kantineledere

Landbrug & Fødevarer inviterede i dag til Osteakademi, der skal inspirere nye måder at servere ost på i storkøkkener.


Osteakademi: Økologisk ost og iscenesættelse

Vil du opdatere både faglighed og smagsløg med ostesmagning og masterclass? Og vil du udfordres på brugen af økologisk ost? Kom med ind i en verden af smag, nytænkning og indsigter, når vi inviterer til en dag i ostens tegn den 22. oktober. Ses vi?


Ostefestival omdannede Kødbyen til ostefest

Københavnerne er tossede med ost. Det stod krystalklart, da 1200 mennesker valfartede til Kødbyen, hvor ostefestivalen Cheese Copenhagen blev afholdt for fjerde gang.


Om grisen

Q&A: Fem hurtige om dyrevelfærd og grise

Hvad skal du svare dine kunder og gæster, når de spørger ind til dyrevelfærd? Vi har samlet fem svar og spørgsmål, som klæder dig på til at tage snakken om grise og dyrevelfærd.


Q&A: Fem hurtige om dyrevelfærd og kvæg

Hvad svarer, du når snakken falder på dyrevelfærd og kvæg? Vi har samlet fem svar, som hurtigt klæder dig på til at tage dialogen.


Q&A: Fem hurtige om dyrevelfærd og kyllinger

Dyrevelfærd fylder mere og mere blandt forbrugerne. Ved du, hvad du skal svare dine kunder og gæster, når de spørger ind til emnet? Vi har samlet fem svar og spørgsmål, som klæder dig på til at tage snakken om kyllinger og dyrevelfærd.


Snacking trender – er det blevet dagens fjerde måltid?

Eksperter med fingeren på pulsen melder nu om en tendens til, at forbrugere spiser flere mindre måltider i løbet af dagen snarere end tre store måltider.


Spiser du frugt og grønt hver dag?

To ud af tre europæere spiser frugt og grønsager hver dag. Danskerne ligger under gennemsnittet.


Til dig: Indsigter fra Fødevaredagen

10 faglige sessioner og 450 aktører fra fødevarebranchen. Vi har kogt Fødevaredagen 2019 sammen til en fond, så du kan hapse de vigtigste indsigter til brug i din hverdag. Velbekomme.


Væredygtighedens vej

”Vi er et sted, hvor økonomisk stræben og forbrug forvandledes til omtanke”. Det skriver Kirsten Poulsen fra Firstmove og giver dig tips til at imødekomme en ny type forbrugere.


Highlights til dig

2019 ligger foran os, og vi glæder os til at præsentere et år med events og indsatser til dig, der arbejder professionelt med mad.


for smag

Smag & ko: Hvad smager mælken af?

Mælk er ikke bare mælk. Et nyt smags-kit til erhvervsskolerne sætter ord på kvaliteten af dagligdags produkter – og pludselig er der ikke så langt fra vinens smagsunivers til mælkens ditto.


Vil du være Danmarks bedste?

Så følg med her på goderåvarer.dk. Vi åbner op for indstillinger til vores fødevarepriser den 5. februar.
Peg på din bedste kandidat til Kantineprisen, Økologiske køkkenroser, Slagterprisen, Mejeriprisen og Frugt- og grøntprisen.


Convenience900

Vi skal væk fra at tænke færdigretter som blot en nødløsning

Der er stadig markant potentiale i kategorien færdigretter. Men vi skal sikre et sundt udbud og rykke ved forbrugernes holdning, hvis vi skal vækste.


Food fighters

Vil du være økologisk Food Fighter?

Er du en af fremtidens madprofessionelle? Er du nysgerrig på økologi? Vil du med på en spændende tur igennem øko-Danmark? Så bliv Økologisk Food Fighter. Eller prik din elev på skulderen.


Kom bag om det statskontrollede Dyrevelfærdsmærke

Det statskontrollerede Dyrevelfærdsmærk ’Bedre Dyrevelfærd’ er lanceret af Fødevarestyrelsen. I 2017 først på gris, sidenhen på kylling og siden 2020 også på okse- og kalvekød samt mejeri.
Dyrevelfærdsmærket; find det på gris, okse, kalv, mejeri og kylling.


Vi har givet antibiotikaforbruget én på trynen

Du kan være stolt af landmændene. Det er vi. Nye europæiske tal viser at Danmark ligger i top hvad angår brug af antibiotika.