Årets vindere på Fruit Logistica

En kiwi med rød midte, en ny teknologi til modning af bananer og en topforseglet komposterbar jordbærbakke blev årets vindere på Fruit Logistica.

 

En gul kiwi med en rød midte – Oriental Red® – red kiwi fruit – fra Jingold i Italien vandt årets innovation award ved Fruit Logistica i Berlin i uge seks. Til venstre Harry Xu, General Manager, Jingold. (Foto: Fruit Logistica)

Ti nominerede kandidater gjorde hver især sit for at vinde den eftertragtede Innovation Award på Fruit Logistica, der fandt sted i Messe Berlin 6.-8. februar 2019. Det skriver gartnertidende.dk.

I et område mellem messens hal 20 og 21 kæmper de nominerede om messegæsternes gunst ved at fortælle om produkterne og på plancher forklare om produkternes fortræffeligheder.

Det er messegæsternes stemmer, der afgør, hvem af de ti kandidater, der skal vinde årets Fruit Logistica Innovation Award, FLIA.



Guldvinder. Brix i en moden Oriental Red® – Red Kiwi Fruit ligger på 20-21. Foto: Annemarie Bisgaard.


Guld til kiwi

Guldet gik til Oriental Red® – red kiwi fruit fra Jingold i Italien. Den røde kiwi, der oprindelig kommer fra Kina er kendetegnet ved sin søde, milde og behagelig smag uden den kendte syrlige, skarpe smag, som kendes fra grønne kiwi.

Messens ca. 78.000 besøgende har mulighed for at stemme på, hvem der skal vinde Innovation Award. Blandt de gæster, som stemmer på en af kandidaterne, bliver der udtrukket fem vindere af Apple ure.



Sølvvinderen blev det tyske firma Frigotec, som har udviklet en ny fuldautomatisk modningsmetode til bananer, hvor der tages hensyn til bananens modningstilstand. Det giver forbrugerne bedre bananer med en bedre smag. Foto: Annemarie Bisgaard.


Sølv til modningsteknologi

Sølvmedaljen blev tildelt det tyske firma Frigotec for deres energibesparende modningsteknologi til bananer og anden tropisk frugt.

Teknologien måler, hvor moden bananen er og regulerer ethylentilførslen afhængig af bananens modning. Det betyder en hurtigere modning, et længere hyldeliv og en mere optimal sukker-syre-balance i frugten.



En topforseglet, komposterbar jordbærbakke af træpulp fra CFK i Canada blev bronzevinder ved årets Fruit Logistica. Ideen er at anvende mindst mulig plast, at bærrene er godt beskyttede, og at bakkerne kan stables. Foto: Fruit Logistica.


Bronze til pulpbakke med forseglet plastlåg

Bronze blev vundet af canadiske CFK for en topforseglet, komposterbar jordbærpulpbakke beregnet til 350-400 gram jordbær.
Topforseglingen med plast sikrer, at der anvendes mindst mulig plast, at plasten yder en god beskyttelses af produktet, at produktet er synligt, og at hyldetiden er lang.

Topforseglede bakker har ydermere den fordel, at de kan stakkes uden, at produktet tager skade.

I Gartner Tidende nr. 3, der udkommer den 28. februar, kan du læse mere om nyheder og ny teknologi på Fruit Logistica 2019.