Hvad spiser danskerne til jul?

Vi har spurgt danskerne hvad de forventer, der står på bordet d. 24. december. Læs med, så du er sikker på, at dit sortiment er tilpasset dine kunders ønsker.

 

Julen er tid for traditioner. Og det gælder også, når det kommer til maden. Så hvad mener danskerne, at skal der stå på julebordet? Det svarer en ny undersøgelse, der er foretaget af Norstat for Landbrug & Fødevarer, på.

Over halvdelen glæder sig mest til julemaden
Undersøgelsen sætter fokus på danskernes generelle forventninger og ønsker til julen – og der er en klar førsteplads: ”Hele 84 pct. af de adspurgte nævner, at samværet med venner og familie er dét, som de glæder sig mest til ved julen,” siger forbrugersociolog Nina Preus fra Landbrug & Fødevarer og fortsætter: ”På andenpladsen kommer maden. Det glæder hele 56 pct. sig mest til ved julen.”

Hjælp dine kunder: Den perfekte flæskesteg

And vinder over flæskesteg
Til en juleaften skal der være brun sovs, brunede kartofler, ris a la mande, hvide kartofler og rødkål. Det mener langt de fleste danskere. Men hvilken steg skal der på julebordet? ”And ligger på den indbyrdes førsteplads. 75 pct. af de adspurgte forventer nemlig at spise and juleaften, mens 65 pct. forventer at spise flæskesteg,” fortæller Nina Preus og fortsætter: ”Til sammenligning – og måske supplement – forventer 14 pct., at julebordet byder på medister.”

Dyk ned i listen herunder for at se, hvad forbrugerne forventer, der er på bordet juleaften.