Spiser du frugt og grønt hver dag?

To ud af tre europæere spiser frugt og grønsager hver dag. Danskerne ligger under gennemsnittet.

 

24 procent af EU-borgerne spiser grønsager to gange om dagen og 40 procent én gang om dagen. I alt 64 procent af EU-borgerne spiser altså grønsager dagligt. Godt en tredjedel spiser ikke grønsager på daglig basis. Tallene er fra 2017. Kilde: Eurostat. 

Alle ved, at grønsager og frugt er sundt, og rigtig mange kender sloganet seks om dagen. Alligevel spiser vi ikke nok af det sunde, grønne. Det skriver gartnertidende.dk.

Nye europæiske tal fra Eurostat (2017) viser, at Irland, Belgien og Italien er de lande, hvor flest forbrugere spiser grønsager hver dag, mens danskernes indtag af grønsager ligger under gennemsnittet i EU. Kun 59 procent af danskerne spiser ifølge den europæiske statistik grønsager hver dag.

Den tilsvarende statistik for indtaget af frugt viser, at forbrugerne i Italien, Portugal og Spanien i 2017 var de bedste til at spise frugt dagligt, mens danske forbrugere ligger noget under gennemsnittet i EU. Kun 55 procent af danskerne spiser ifølge den europæiske statistik frugt hver dag.

27 procent af EU-borgerne spiser frugt to gange om dagen og 37 procent én gang om dagen. I alt 64 procent af EU-borgerne spiser altså frugt dagligt. Godt en tredjedel spiser ikke frugt på daglig basis. Tallene er fra 2017. Kilde: Eurostat.

To gange dagligt
Tallene fra Eurostat viser også, at én ud af fire europæiske forbrugere (27 procent) spiser frugt mindst to gange om dagen, mens 37 procent af europæerne spiser frugt én gang om dagen, og de resterende 36 procent ikke spiser frugt regelmæssigt.

Når det kommer til grønsagerne, er det kun 24 procent af EU’s forbrugere, der spiser grønsager to gange om dagen, mens omkring 40 procent spiser grønsager én gang dagligt.

De lande, hvor indbyggerne mest sjældent spiser grønsager er Ungarn, Rumænien og Letland, mens indbyggerne i Letland, Bulgarien og Litauen er dem, der mest sjældent spiser frugt.

Læs også: Grønne anprisninger til dig