Ernæringskonference: Sådan skal vi spise i fremtiden

Hvordan ser fremtidens fødevarer ud? Og hvordan kommer de nye kostråd til at se ud? Dette års Ernæringsfokuskonference gav os flere bud.

 

I et spritnyt corona-venligt og digitaliseret format, blev dette års Ernæringsfokuskonference live-streamet direkte fra Axelborgsalen i København. Under kyndig vejledning af læge, Maja Sofie Thiele, blev dagen guidet igennem 10 oplæg og tre debatter om alt det hotteste indenfor ernæringsverdenen lige nu. Vi kom rundt om alt fra klima, fremtidens fødevarer, vidensgrundlaget bag de kommende nye kostråd og… tarmbakterier.

Mere konkret blev der på dagen dykket ned i, hvad vi fremover skal spise for at være både sunde og  bæredygtige. Hvordan vi kan skabe nye grønne proteiner for fremtiden, og hvordan vi kan implementere bæredygtig kost i de offentlige køkkener. Men fokus var også på velsmag hos fremtidens fødevarer og ikke mindst deres egenskaber. Det er nemlig vigtigt at de fødevarer vi producere kan noget ekstra. For mad skal både smage godt, være gode for vores kroppe og kloden. En væsentlig pointe fra dagen var, at vi er nødt til at  på sanselighed og fordøjelse, når vi snakker om hvilken mad der skal ernære os i fremtiden.

Du kan se alle oplæg fra dagen her

Line Damsgaard

Line Munk Damsgaard

Ernæringschef - Afdeling for Ernæring

Telefon +4533394087

Mobil +4527245622