Vi kaster lys på de bedste – er det dig?

Er du den allerbedste indenfor dit felt? Så er det nu, du skal slå til. Søgen efter landets bedste kandidater til årets fødevarepriser anno 2020 er sat ind.


Årets ret med Gris 2020: Der er nu åbent for indstillinger

Har I gris på menuen? Vil du gerne dyste mod andre toprestauranter?


Årets ret med Gris: Mød de nominerede

Ud af kriser springer ofte innovation. Landbrug og Fødevarer inviterer til gastronomisk festdag, når Årets ret med Gris 2020 kåres digitalt i samarbejde med White Guide. Og du er velkommen på første række.


Æg: Se efter mærket

Brug Skallen! Vælg DANSKE ÆG-mærket, når du køber æg. Det er ordlyden i en ny indsats for æg. Det er nemlig kun hver tiende dansker, der ved, hvad mærket står for. At ’bruge skallen’ skal forstås helt bogstaveligt - det er nemlig på æggets skal - og ofte også på æggebakkerne - at mærket kan findes.


Æg: What’s not to like?

Fra kolesterol-synder til superfood. Det er noget af en rejse ægget har været på. I en ny analyse tager vi med danskerne på indkøbstur og vender også blikket mod forbruget i fremtiden.


Corona & forbrugerne

Der er ingen tvivl om at Corona allerede har medført store ændringer i vores samfund. Men hvordan vil virussen påvirke forbrugernes adfærd?


Danmarks produktion af mælk stagnerede i 2019

For første gang siden 2011 er den danske mælkeindvejning ikke steget, viser nye tal fra Mejeriforeningen. Sidste år blev der produceret 5,615 mia. kg – nøjagtig det samme som i 2018.


Danmarks bedste slagtere: De nominerede er fundet

Professionelt madhåndværk, fokus på innovation og bæredygtighed, et godt sortiment og kunden i fokus synes at være opskriften på en moderne slagter. Og her excellerer de nominerede til Slagterprisen 2020.


Vindere af Fødevarepriserne 2020

Danmarks dygtigste madhåndværkere hyldet med flotte priser

Stort tillykke til vinderne af af årets fødevarepriser. De blev overrakt til de madprofessionelle, der i det forgangne år har skubbet til grænserne og haft modet til at gå forrest på vegne af hele fødevarebranchen.


Foto: Hans Erik Jørgensen

Danskerne vil spise grønt og dansk

Næsten hver anden dansker forventer i fremtiden at spise mere mad og drikke, der er lavet af planter. Her er smag og oprindelse afgørende. Vær med, når L&F samler landmænd, producenter, detail og foodservice til workshops på tværs af landet.


De danske forbrugere sætter øko-rekord

Nye tal viser, at markedsandelen nu er oppe på 11,5 procent, og at Danmark derfor kan kalde sig verdensmester på økologisk forbrug. Men vi har ikke set loftet endnu. Det vurderer Landbrug & Fødevarer.


Dyrevelfærdshjertet: Nu også på bøffer og mælk

Vi er begejstrede for at dyrevelfærdsmærket nu både er på gris, kylling, okse og mejeriprodukter.
Og hvorfor er vi det? Det handler simpelthen om overblik til dig og dine kunder.


Er du én af fremtidens madprofessionelle?

Er du under uddannelse? Og er du nysgerrig på økologi? Eller vil du gerne være klogere på, hvor dine råvarer kommer fra og det økologiske landbrug?


Er månen lavet af en grøn ost?

Hvordan ser ostens muligheder i et grønt køkken ud? Og hvad kan mejeriets gyldne klassiker på smag og bæredygtighed?


Ernæringskonference: Sådan skal vi spise i fremtiden

Hvordan ser fremtidens fødevarer ud? Og hvordan kommer de nye kostråd til at se ud? Dette års Ernæringsfokuskonference gav os flere bud.


Fødevaredagen

Den 29. september stod vi klar med nye indsigter og hyldede branchens bedste. Fødevaredagen afholdtes digitalt for de personer, som på forhånd havde tilmeldt sig arrangementet.


Freedom Food – Få inspiration fra metropolen Stockholm

Vi zoomer ind på ’Freedom Food’. En stærk trend, der handler om oplevet frihed. Om at gøre det nemt og ligetil for kunderne at træffe et valg.


Frugt- og grøntprisen: Årets nominerede er fundet

Hvert år stiller Landbrug & Fødevarer skarpt på de bedste frugt- og grøntafdelinger i landet. Og særligt i år er der butikker, der fortjener at blive hædret.


Gris: kan du smage forskel?

Vi sætter fokus på smagsnuancer. De fleste kender smagen af den klassiske DLY-gris. Nu kigger vi på gamle og nye racer og på variationer af foder.


Grøntsager

Grøntsager der kan noget ekstra

Vil du sætte ekstra turbo på grøntsagerne i butik eller i køkken? Vi har undersøgt, hvilke grøntsager der har et ekstra gear, når det gælder umami-smag og mæthedsfølelse.


Hvad smager maden af?

Det kræver øvelse at beskrive smagen af noget - og det vil vi gerne hjælpe dig med at blive bedre til. Derfor har vi udviklet tre smagshjul, som du kan bruge som inspirationsværktøj. God fornøjelse.


I butikken: To ud af tre tænker bæredygtighed

Ny analyse viser, at bæredygtighed er på indkøbslisten hos størstedelen af forbrugerne. Men fortolkningerne er mange – og vaner og kompleksitet er blandt barriererne.


Kødet: Post Corona

”Tiden under Corona har bragt kødet til live.” Sådan lyder det fra Futurologist Kirsten Poulsen fra Firstmove. Vi har bedt Kirsten om at tegne et billede af kategorien kød. For kødet fik medvind under pandemien – men hvad nu?


Kød fra gris: Hvor bevæger de unge sig hen?

De yngre forbrugere vil have mindre men bedre kød. De samler smagsindtryk fra hele verden på deres tallerken og spiser med sanserne. Sådan lyder konklusionerne i en omfattende analyse lavet for Landbrug & Fødevarer af sociolog Eva Steensig.


Mejeriprisen 2020: De guider kunderne til den bedste madoplevelse

Tillykke med nomineringen til Danmarks bedste mejeriafdelinger 2020. De forstår at sætte mejeri på dagsorden i butikken, tilbyder sæsonaktuelle og friske varer, der spænder bredt. De formår at guide og inspirere kunden til den bedste madoplevelse.


Noget på hjerte: Ny kampagne for dyrevelfærdsmærket

Ny kampagne fra Landbrug & Fødevarer er netop gået i luften. Kampagnen “Noget på hjerte” er målrettet forbrugerne og skal give danskerne øget kendskab til det statslige dyrevelfærdsmærke.


Økologien blomstrer med kØkkenprisen 2020

Tillykke til de nominerede til Danmarks bedste øko-køkken. De sætter økologi på dagsorden og tilbyder sæsonaktuelle, friske og varierede måltider. De formår at guide og inspirere gæsten til den bedste madoplevelse.


Økologi er eftertragtet i kantiner og storkøkkener

På fem år er salget af økologi til landets kantiner, storkøkkener, restauranter og cateringvirksomheder fordoblet. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. Landbrug & Fødevarer glæder sig over stigningen, men pointerer at der fortsat er et stort økologipotentiale i den private sektor.


Økologi: Hvad skal der til?

Mange forbrugere vil gerne økologiske varer. Men økologisk kylling er ikke det første valg, når forbrugerne køber ind. Vi har spurgt hvorfor.


Osten og fremtiden

Vi ser ind i en fremtid med vigtige drivere som bæredygtighed, dyrevelfærd og økologi. Hvordan placerer kategorien ost sig her? Mød Landbrug & Fødevarer analysechef, Per Vesterbæk, som står klar med bud.


Fødevaredagen 2020

Mange tak for sidst. Vi håber, at du tog en masse ny viden med dig fra Fødevaredagen 2020.

Du kan herunder downloade præsentationer fra de 10 sessioner:Restaurant Lyst vinder prisen for årets bedste ret med gris

Fem kokke fra prominente restauranter over hele landet har været med i opløbet om at vinde prisen ’Årets Ret med Gris 2020’. Her er den stolte vinder.


Se, hvad danskerne vil ændre på i forhold til bæredygtighed

Landbrug & Fødevarer har i ny analyse taget temperaturen på danskernes holdninger til bæredygtighed. Analysen røber, hvilke tiltag, danskerne selv vil tage for at leve mere bæredygtigt.


Skal I en tur med i det grønne?

Danmark genåbner, sommerferien er slut, hverdagen vender tilbage, og måske I så småt ved at være kommet på plads i arbejdet med genåbningen af jeres køkkener og kantiner. Vi har i hvert fald glædet os til at komme i gang igen.


Skal vi ses i 2020?

Vi inviterer til et væld af arrangementer og indsigter. Hold dig opdateret, se hvad der er i pipelinen og sæt allerede nu kryds i kalenderen


Smag på Danmark

Smag på Danmark

Tak til dig der tænker lokalt. Tak til dig der spiser dansk. Dét er kommunikationen i en ny forbrugerkampagne 'Smag på Danmark' for dansk okse- og kalvekød, der lige er gået i luften.


Søges: smagen af kød

Dilemma: En god portion af dine kunder vil gerne spise grønnere. Men samtidig savner kunderne kødets særlige smag og konsistens. Vi har bedt en sensoriker om gode råd.


Stop madspild: Mere end 200 kuverter blev reddet på Hindsgavl

Corona spændte ben for afviklingen af Fødevaredagen. Og pludselig stod Hindsgavl Slot med mere end 200 madkuverter uden modtager. Det blev en god anledning til at tænke kreativt og til at tage gamle metoder i brug.


Tidslinje: dansk dyrevelfærd i 20 år

Dyrevelfærd er vigtigt emne. Både hos forbrugere, blandt politikere og branchen. I Europa bliver der løbende i gang sat nye initiativer, som skal bidrage til at skabe endnu bedre dyrevelfærd.


Trend: plant plate

”Forbrugerne er ved at indse, at vi hver og især er en del af udfordringen. Nu vil vi være en del af løsningen!”. Sådan lyder det fra trend-woman, Hanne Harbo. Hun råder alle dele af fødevarebranchen til at skrue op for relevansen.


Trend: Vitality Food

”Engang talte vi om funktionelle fødevarer. Nu er vi meget mere ”hands on””. Sådan lyder det fra trend-woman, Hanne Harbo. Hun peger på, at vi her står med en trend, der stiller krav til fødevareklyngen.


Update: Corona & foodservice

Vi giver et overblik over virussens forretningsmæssige konsekvenser og de tiltag, der er sat i værk for at hjælpe konferencesteder, hoteller og spisesteder.


Vil du være økologisk Food Fighter?

Er du én af fremtidens madprofessionelle? Er du nysgerrig på økologi? Og vil du med på en spændende tur gennem øko-Danmark? Bliv Økologisk Food Fighter - eller prik din elev eller studiekammerat på skulderen.