Unge Spirer

40 landmænd har i år deltaget i forløbet ”Unge Spirer” med fokus på både dyrkning og afsætning af planteproteiner til fødevarer. De deltagende landmænd har nu en konkret ønskeliste til fødevarebranchen.

Projektet ”Unge Spirer” var et todelt forløb om dyrkning og afsætning af planteproteiner til fødevarer. Formålet med projektet var at skabe grobund og fremme produktionen af danske planteproteiner. Bag projektet står Tænketanken FREJ, SEGES Innovation og Landbrug & Fødevarer.

Første del af forløbet blev afholdt på Ravnholt Gods i juni. Her var fokus på dyrkningen af danske planteproteiner. Sidste del af forløbet ”Unge Spirer” blev afholdt på Axelborg i oktober, hvor emnet var forretning og afsætning ift. planteproteiner til fødevarer. Her var flere aftagere og investorer inviteret med.

 

De deltagende landmænd blev både inspireret af hinanden, oplægsholdere, investorer, aftagere mv. Efter endt forløb står de nu med en ønskeliste til fødevarebranchen – med andre ord en liste fyldt med deres bud på, hvad der skal til for, at de som landmænd kan og vil kaste sig ud i at dyrke planteproteiner til fødevarer.

Eksempler fra ønskelisten er:

  • Bankerne skal være mere risikovillige. 

  • Politikere og fonde skal forsætte investeringerne i planter til fødevarer.

  • Forskere og frøproducenter skal tage landmændene med på rejsen. Rådgivning og forædling ift. valg af sorter er nødvendigt.

Læs hele ønskelisten her.

Deltagende i forløbet var blandt andet Jonas Korsholt, som til daglig er driftsleder på Lundballegaard. 

Jonas Korsholt fortalte blandt andet:

- Det er en vigtig dialog, vi får op at køre her, fordi vi møder nogle fra branchen, som skal bringe vores produkter videre – og dem møder vi ikke så tit. Det er ret vigtigt, at vi får den forbindelse og helt lavpraktisk kender hinanden

Vil du gerne læse mere om forløbet, og se hele videoen omkring Jonas Korsholts oplevelse af forløbet? Så se videoen herunder. 


Vil du høre mere, så kontakt Anna Bak Jäpelt fra Tænketanken Frej på anna@taenk-frej.dk, Mette Damborg fra SEGES Innovation på meha@seges.dk eller Lærke Lund fra Landbrug & Fødevarer på lld@lf.dk.

Bag Projekt Unge Spirer står Tænketanken FREJ, Landbrug & Fødevarer og SEGES Innovation. 

Tak til Foreningen PlanDanmark

Unge Spirer

Lærke Kirstine Lund

Lærke Kirstine Lund

lld@lf.dk - Marked & Ernæring

Sektorchef for planter og planterige fødevarer

Mobil +4520862871