Få saftige koteletter på grillen

Vi går varme aftener i møde. Det betyder grilltid. Glæd dine kunder med gode grill-resultater.

 

Vejledende grilltider
Vil du have mørt og saftigt kød. Brug denne vejledning til at slå grilltider for kødudskæringer op, så du kan gøre dig fortjent til grillmester-tjansen.

Hvordan får man det bedste grill-resultat – og hvad med hygiejnen? Her er fem tips, som dine kunder kan bruge igen og igen:

  1. Tag først maden udenfor, når det skal grilles. Så står det ikke og bager i solen
  2. Husk et fad og en tang til både det rå kød og det tilberedte kød. Mind kunden om, at råt og tilberedt kød bør adskilles.
  3. Magert kød - som fx koteletter - er velegnet til direkte grill - når kødet ligger direkte over varmekilde.
  4. Forkort tilberedningstiden for kunden. Du kan gøre live lettere for kunden, hvis udskæringen er forkogt, så de blot kan bruge og genopvarme kødet på grillen.
  5. Mind kunden om, at kødet er mest mørt og saftigt, når centrumtemperaturen ligger mellem 58 og 65 grader. Brug stegetermometer!  

Opskrifter til grill
Mangler dine kunder inspiration til grillen? Præsenter dem for websitet Smæk på Smagen, som har en stor samling af grill-opskrifter. Her finder du grillmad med masser af grønt og smage fra alle verdenshjørner.