Indstilling til Køkkenprisen 2023 og Kantineprisen 2023 er nu lukket

Med Kantineprisen 2023 sætter Landbrug & Fødevarer fokus på de bedste af de bedste, som viser vejen for branchen og serverer mange måltider hver dag.

 

Som noget nyt har prisen et økologi-fokus, hvor ”Det Økologiske Spisemærke” i sølv eller lignende økologiske initiativer, er i centrum. I år er der stort fokus på smag i samarbejde med kokkekonkurrencen Sol over Gudhjem.

Juryen udvælger nemlig 3 nominerede, som inviteres med til at dyste på lige fod med landets ypperste kokke under Danmarks største kokkekonkurrence, Sol over Gudhjem, på Bornholm.

DER ER LUKKET FOR INDSTILLINGER TIL KANTINEPRISEN 2023

  

Køkkenprisen 2023 uddeles til de køkkener, der har formået at skabe en klar retning for, hvordan de arbejder med bæredygtighed. Der er point for refleksion over, hvordan køkkenet arbejder bæredygtigt, og de køkkener, der i sidste ende kommer i betragtning til Køkkenprisen 2023, vil først og fremmest blive udvalgt på baggrund af deres stærke bæredygtige profil, samt køkkenets vilje til at arbejde med at fremme udviklingen af bæredygtige måltider.

Eksempler på køkkener, der arbejder med en bæredygtig profil, kan være:

  • Køkkener med et særligt fokus på fx madspild, lokale råvarer, sæson, høj økologiprocent, brugen af fx bælgfrugter eller lignende.
  • Køkkener med en klar strategi for bæredygtig mad og måltider i form af arbejde med de 7 officielle kostråd, FN’s verdensmål eller andet.

DER ER LUKKET FOR INDSTILLINGER TIL KØKKENPRISEN 2023