Hvad smager osten af?

Det kan Landbrug & Fødevarers nye ostesmagshjul hjælpe dig med at svare på. Dyk ned i de mange smagsnuancer, så du kan agere oste-sommelier for dine kunder og gæster.

 

Landbrug & Fødevarer er gået sammen med supersmager Lisbeth Ankersen og har skabt et gastronomisk sprog for osten i stil med det, som vi allerede kender fra vinens verden. Smagshjulet er en hjælp til dig, der vil udvide dit ordforråd for ostekvalitet og smag. Ost rummer nemlig mange flere nuancer end lagret, fed, modnet og salt.

Læs mere: Iscenesættelse af økologisk ost

Del din nye viden
Med det nye smagshjul får du et redskab, der hjælper dig med at sætte beskrivende ord på ostens smag. Smagshjulet klæder dig på med viden om hvilke smagsnuancer og konsistenser oste kan indeholde. Og den viden kan du dele med dine gæster.

Bestil interessante oste hjem, og skab dialog om osten – få den i tale. I kantinen kan det både være til frokosten eller til en osteevent, som du inviterer dine gæster til. I detailhandlen kan det være ved den betjente disk eller et pop-up-event, hvor du går i dialog med dine kunder om ostens smag.

Mere smag? Grisekød har fået sit eget smagshjul

Hvad er din ostesmagsteknik?
Når du skal smage på oste, kan du lade dig inspirere af ostekender Rasmus Holmgård, Ost & Ko’s fremgangsmåde:
1) Vurdér udseendet af osten.
2) Lugt til osten.
3) Smag på osten – hold den i munden.
4) Synk osten og ånd ind.
5) Overvej din oplevelse, tag en note – og brug det nye smagshjul - ost.

Download smagshjulet på ost - lige til at printe og hænge op