Mød Danmarks bedste slagtere

Hvad gør nogle af landets dygtigste slagtere i 2022, og hvordan udvikler slagterhåndværket sig i fremtiden? Det giver de to vindere af Slagterprisen 2022 (for privatslagtere og i supermarkeder) deres bud på.

slagterpris vindere


Forædling er fremtiden for historisk slagter

Den hæderkronede Slagter Munch, som er gået i generationer, og nu er drevet af Marie Munch, har stolte traditioner. Det betyder dog ikke, at man stopper med at udvikle sig. Skagen skinken, som er et af butikkens store tilløbsstykker er en langtidsmodnet skinke. Fremgangsmetoden er blevet forfinet gennem mere end 20 år, og helt tilfreds bliver den tidligere indehaver Jens Munch nok aldrig. Men hans datter, Marie, har overtaget den daglige ledelse og hun er meget stolt af Skagen skinken, men også af de andre produkter, som hendes højskattede hold af dygtige slagtere producerer på daglig basis. Majländer spegepølsen er en anden smagfuld sællert, som du se blive lavet fra bunden af chefslagter Martin. Se hvordan du laver spegepølse.

Vinderen af Slagterprisen for privatslagtere 2022, daglig leder Marie Munch, fortæller her, hvorfor Slagter Munch skiller sig ud og hvordan hun ser slagterfaget udvikle sig.

 

Slagterens rolle er at levere kvalitet og rådgivning

Hos Salling Super, som har vundet slagterprisen for supermarkeder hele to gange, holder de et højt niveau og er populære blandt det kvalitetsbevidste publikum i Aarhus midtby. Førstemand, Kristian, har en meget klar holdning til hvad der gør Salling Super til en succesfuld slagter, hvor kunderne kommer igen. Kristian og hans slagterdrenge er på fornavn med landmanden der leverer hele grise til butikken. Du kan ser her, hvad du kan stille op med et helt dyr og en god kniv, når vi følger dyret fra ankomst til flotte og brugbare udskæringer. Se hvordan du skærer en gris op/ud

 

Hvordan griber vi grisekød an i fremtiden? Få svaret her