Fremtiden med grisekød

Er du kok eller slagter med et behov for at blive klogere på, hvordan du skal gribe grisekødet an i fremtiden? Måske du sidder i en detailvirksomhed og vil vide mere om, hvordan du kan hjælpe dine kunder med at spise mindre men bedre kød? Eller er du blot på udkig efter, hvordan du får den bedste og mest smagfulde oplevelse ud af grisekød? Uanset hvad er du kommet til det rette sted. 

Her på siden kan du nemlig komme med ind i maskinrummet, når nogle af landets dygtigste slagtere og madhåndværkere giver deres syn på, hvorfor grisekød har en essentiel plads på fremtidens tallerken. Få de bedste tips og tricks til, hvordan man gennem klassiske og nye håndværksmetoder får mest mulig smag frem i kødet og bliv klogere på grisens uudtømmelige muligheder. 

Gris og madkultur

Grisekød er en vigtig del af dansk madkultur. Det er flæskesteg til højtiderne, frikadeller på en tirsdag eller en hotdog på farten. Men det er også højgastronomi og en elsket råvare blandt stjernekokke. I en fremtid med flere planter på tallerkenen er grisen klar til at indtage en ny rolle som det smagsgivende element i grønne retter, når vi skal spise mindre men bedre.

I denne programserie går vi tæt på nogle af landets dygtigste madhåndværkere for at blive klogere på deres tilgang til faget og hvordan de får det bedste frem i grisekødet. De gør os klogere på mulighederne for samarbejde mellem slagtere og foodservice, så det gode håndværk bliver endnu bedre i fremtiden. Vi skal have endnu mere vidunderlig smag ud af grisens fortræffelige udskæringer.

Vi har været i øst og vest for at få inspiration til arbejdet med gris fra nogle af de dygtigste og mest visionære folk inden for feltet. Vi har både besøgt Guldrummet hos Danish Crown, hvor der krogmodnes i stor stil. Vi har også mødt madhåndværkerne hos Hallegaard, som røger og modner på bedste, bornholmske manér. Hos Folkets Madhus bliver der forædlet grisekød til den helt store guldmedalje, og her fik vi et kig ind i fremtidens kød med stifteren af det innovative slagternetværk, Butcher's Manifesto. 

Velbekomme!

 

Folkets Madhus

I første episode besøger vi slagtermester, iværksætter og kok, Michael Museth i Folkets Madhus på Amager, hvor Michael til daglig holder til. Michael er stifter af det internationale slagternetværk Butcher's Manifesto og har gennem dette netværk gjort sig mange tanker om, hvordan grisekødets rolle skal se ud på fremtidens tallerken, og hvordan kokke og slagtere kan arbejde bedre sammen.

Hallegaard

I episode to er vi taget til Hallegaard på Bornholm, hvor indehaver og slagtermester Jørgen Christensen sammen med sine fire ansatte fremelsker smagsoplevelser. Jørgen har stor erfaring med madhåndværket og har arbejdet sammen med de fleste. Han mestrer håndværket og formår at bringe de bedste smage frem i kødet. Mulighederne for store smagsoplevelser med mindre men bedre kød er mange, hvis blot der er fokus på håndværket.

Guldrummet

I tredje og sidste episode er vi på Kolding havn for at besøge forædlingseksperterne fra Danish Crowns gourmetslagteri, Guldrummet. Her møder vi slagtermester og leder af Guldrummet, Rone Stokholm Kruse. Han er til daglig ansvarlig for, at nogle af landets bedste kokke får grisekød af allerhøjeste kvalitet. Rone har fingeren på pulsen og nogle af de bedste restauranter i folden. Så hvis der skal rykkes ved, hvordan der arbejdes med håndværk, smagssammensætninger og grisekød i grønne retter, så er Guldrummet nogle af dem, der skal vise vejen.

Anders Nicolajsen

Chefkonsulent, gastronomi og foodservice

+45 5364 5853