Grisekød er en vigtig del af dansk madkultur. Det er flæskesteg til højtiderne, frikadeller på en tirsdag eller en hotdog på farten. Men det er også højgastronomi og en elsket råvare blandt stjernekokke. I en fremtid med flere planter på tallerkenen er grisen klar til at indtage en ny rolle som det smagsgivende element i grønne retter, når vi skal spise mindre men bedre.
I denne programserie går vi tæt på nogle af landets dygtigste madhåndværkere for at blive klogere på deres tilgang til faget og hvordan de får det bedste frem i grisekødet. De gør os klogere på mulighederne for samarbejde mellem slagtere og foodservice, så det gode håndværk bliver endnu bedre i fremtiden. Vi skal have endnu mere vidunderlig smag ud af grisens fortræffelige udskæringer.
Vi har været i øst og vest for at få inspiration til arbejdet med gris fra nogle af de dygtigste og mest visionære folk inden for feltet. Vi har både besøgt Guldrummet hos Danish Crown, hvor der krogmodnes i stor stil. Vi har også mødt madhåndværkerne hos Hallegaard, som røger og modner på bedste, bornholmske manér. Hos Folkets Madhus bliver der forædlet grisekød til den helt store guldmedalje, og her fik vi et kig ind i fremtidens kød med stifteren af det innovative slagternetværk, Butcher's Manifesto.
Velbekomme!