Highlights fra 2022

Gennem året har vi haft mange store events og arrangementer, fyldt med fantastisk energi og spændende læring. Vi har bevæget os vidt omkring, og har både haft et stort fokus på gastronomi og smag, samt bevæget os bredt indenfor foodservice-området. Tak for endnu et år til alle deltagere!

 

Se vores højdepunkter fra året herunder:

Konkurrencer og priser

Årets Ret med Økologisk Ost
Har du set årets ret med økologisk ost? Som noget helt nyt blev denne konkurrence afholdt for at hylde kreative og smagfulde retter, der udnytter den økologiske ost. Læs mere her.

Årets Ret med Gris
I 2021 løb Restaurant Palægade med sejren. Nu er prisen givet videre til nye vindere i 2022. Er du spændt på hvem, der løb med prisen i 2022? Læs mere her.

Årets Ret med Fisk & Skaldyr
Har du set hvem der løb med prisen for Årets ret med Fisk & Skaldyr? I 2021 løb Restaurant Alouette med sejren. Trofæet blev givet videre i 2022. Læs mere her.

Psssst.. Læs den samlede beskrivelse af alle vinderne og selve aftenens afholdelse her.

Kantineprisen
Hvilke kantiner rykker især på økologi? Stærke juryer har vurderet feltet og hædrer de, der gør en forskel for mange hver eneste dag. Læs mere om kantineprisen her.

Køkkenprisen
Offentlige køkkener spiller en afgørende rolle for danskernes omstilling til mere bæredygtige måltider. Med køkkenprisen hædrer vi ildsjælene og giver hverdagens grønne madhelte den velfortjente anerkendelse til inspiration til branchen. Læs mere om køkkenprisen her.

Arrangementer og events

Griseakademiet
Vi har igen i år afholdt spændende Masterclasses med formålet om at nørde i smag. Dette års griseakademi indeholdt talks & tastings med mere, hvor gris, grønt og klima var i fokus. Her blev mange deltagere i foodservicebranchen eller dagligvarehandlen klædt på med faglig inspiration og spændende viden, som kunne blive brugt i hverdagen fremover. Læs mere om Griseakademiet her.

Ernæringsfokuskonferencen 2022
Dette års ernæringsfokuskonference blev torsdag d. 10. november afholdt med stor succes. Heriblandt med en masse spændende debatter, oplæg og taler fra ernæringsprofessionelle på tværs af Danmark. Læs mere om konferencen her.

Book en mark 2022
På dette års Book en mark mødtes landets økologiske producenter med små og store aktører fra foodservice. Heriblandt både aktører fra hotel- og restaurationsbranchen, fra kantineverdenen og fra offentlige køkkener. Læs mere her.

Planterne kommer …
Årets største planterige-showroom er nu blevet afholdt. Vi inviterede foodservice til at møde en rigdom af økologiske producenter af frugt, grønt, bælgplanter, quinoa, hamp, svampe og meget mere. Læs mere her.

Fødevaredagen 2022
Fødevarebranchen blev i år samlet til Fødevaredagen på Hindsgavl Slot. Det blev en dag fyldt med af indsigter, inspirerende oplæg og networking. Læs mere her.

Future Generation Økologi
Vi tog 12 unge fra fødevare-uddannelserne med på et roadtrip i det økologiske Danmark, som havde lyst til at vide meget mere om økologi – og samtidig et ønske om at opbygge et stærkt tværfagligt netværk. Du kan her læse mere om Økologiske Food Fighters her.

Fra Greb til Gaffel 2022
Kommende kokke og landmænd byttede plads i en uge - og de blev kloge på hinandens virkelighed. Er du nysgerrig på, hvordan det hele gik? Læs mere om fra Greb til Gaffel her.