Højsæson for grill: Hjælp dine kunder til succes

Hver fjerde griller minimum én gang om ugen i sommersæsonen. Få tips til, hvordan grillglæde kan øge dit salg.

Herregårdskoteletter-med-svampefyld-og-grillet-groent

 

Der er sol, sommer og lyse nætter forude. Og så bliver der tændt op i landets grille. Men hvordan får man det bedste resultat – og hvordan holdes hygiejnen i top? Vi bringer seks fif, som du kan give videre til dine kunder. Det giver succes ved grillen – og kunder, der kommer tilbage, næste gang de skal guides til lækker grillmad.

Pas på solen
Sørg for, at maden ikke står og bager i solen, inden den skal på grillen. Vent med at tage den med udenfor, til den skal på grillen.

Dobbelt op på service
Husk et ekstra fad og ekstra tang, så der både er service til det rå kød og til det tilberedte kød. Sælger du grillpakker med kød og tilbehør, som dine kunder blot skal vende på grillen derhjemme? Så mind dem om, at de skal tage fad og tang med til den færdigtilberedte mad.

Magert kød er godt til direkte grill
Ved direkte grillstegning, hvor kødet ligger direkte over varmekilden, er magert kød i tynde skiver velegnet – fx bøffer, koteletter, schnitzler og kyllingebryst. Og så er det endda hurtigt at tilberede.

Mad i en fart
Kniber det med tålmodigheden? Kødudskæringer med lang tilberedningstid kan grilles på kort tid, hvis de er kogt i forvejen. Du kan give dine kunder en hjælpende hånd ved fx at for-koge revelsben eller oksebov. Så skal dine kunder blot brune og genopvarme dem på grillen inden servering.

Centrumtemperatur er vejen til succes
Ligesom ved alle andre tilberedningsformer, bliver kødet mest mørt og saftigt ved en centrumtemperatur mellem 58 og 65 grader. Så mind dine kunder om, at de skal tage stegetermometeret med ud til grillen.

Inspiration til grill
Mangler dine kunder inspiration? Præsenter dem for websitet og app’en Den magiske Gris, som har en stor samling af grill-opskrifter. Dine kunder kan downloade appén til mobilen og finde guides, der er lige til at gå til.

Og husk: Der kan grilles hele året rundt
Sommertid er højsæson for grill – det gælder især for børnefamilier. Men danskerne er åbne for at grille på andre tidspunkter af året. Så hvorfor ikke have grillvenlige produkter i sortimentet hele året?

Læs mere: Forbrugerne er åbne for at grille udenfor sæsonen