Grisekød: A-Z med vinderne af Slagterprisen

Vi er taget på besøg hos nogle af de ypperste indenfor slagterfaget. De viser slagterhåndværket frem på bedste vis og giver tips til dit eget arbejde med det smagfulde grisekød.
Du er inviteret med indenfor!

Slagterhåndværk med de bedste

Spegepølse, tørret skinke og flæskesteg. Grisekød kan komme i mange variationer. Fælles er det store smagspotentiale som nogle forløser bedre end andre. Slagterhåndværket er et traditionelt håndværk, men det udvikler sig hele tiden i takt med danskernes spisevaner. Vi har besøgt Slagter Munch og Salling Super for at se hvordan de arbejder. De vandt begge Slagterprisen i 2022

Sådan laver du spegepølse som Slagter Munch

Martin fra Slagter Munch er selvudnævnt spegepølse-ekspert, og han har taget sig tid til at vise dig, hvordan man laver Majländer-spegepølsen – en gammel ungarsk specialitet. Det handler om at have hænderne godt nede i ”bolledejen” og mærke efter, som kun en erfaren slagter kan. Her får du processen fra start til slut:

 

Lær at udskære midterstykket af grisen

Følg med, når vi er i maskinrummet hos Salling Super, der har fået leveret en hel gris fra deres lokale landmand. Stort set alt på grisen bliver brugt og der kommer nogle flotte udskæringer ud af det. Lær med Salling Supers dygtige slagterelev her: 

 

Sådan skærer du skinkestykket af grisen

Få indføring i Salling skinkens proces fra fersk halv gris til forædlet og smagfuld langtidsmodnet skinke. Lær med Salling Supers dygtige slagterelev her:

 

Hvordan ser fremtiden med grisekød ud? 

Det har vi spurgt nogle af landets dygtigste slagtere og madhåndværkere om.